Flaneren, het woord lijkt wel voor Blankenberge uitgevonden. Genoeglijk wandelen, genietend van de zon op je gezicht, het ruisen van de zee en de wind door je haren. Af en toe stilhouden bij een terras of een kiosk waar een orkest een optreden ten beste geeft. Geen verkeer, maar winkels, rust en ruimte. Dit is geen wandelen meer, dit is genieten!
Blankenberge is na Oostende wellicht de meest bekende badplaats aan de Belgische kust. Het heeft haar bezoekers veel te bieden. Naast zee, strand, en vertier, zijn er een gezellig verkeersvrij winkelcentrum en vele historische gebouwen. Verder zijn natuurgebied ‘de Fonteintjes' en het weidevogelreservaat ‘Uitkerkse Polder’ unieke stukjes natuur waar liefhebbers hun hart kunnen ophalen.

Reisprogramma

1e dag: Met onderbreking voor een kopje koffie, rijden we rechtstreeks naar Blankenberge, waar we aankomen rond het middaguur. De middag en avond krijgt u vervolgens volop de tijd om op eigen gelegenheid kennis te maken met deze Belgische badplaats.

2e dag: Na het ontbijt maken we o.l.v. de chauffeur een mooie rit langs de Belgische kust en door het prachtige achterland. In diverse plaatsen wordt een korte of een wat langere pauze ingelast. Bijvoorbeeld in Diksmuide, Koksijde en/of De Panne.

3e dag: Na het ontbijt rijden we naar de stad Ieper. Deze belangrijke en rijke kunststad werd tijdens de oorlog 1914-1918 nagenoeg geheel verwoest. Onder leiding van een deskundige gids maken we de zogenaamde ‘Flanders Fields Route’. Deze ca. 80 km lange route is de ideale manier om in een dag kennis te maken met een aantal be-langrijke sites uit Wereldoorlog I. In Ieper zelf kunt u de lunch gebruiken en een bezoek brengen aan het Flanders Fields Museum of de Meense Poort. Ook het diner gebruiken we in Ieper, zodat we om 20.00 uur de indrukwekkende herdenking ‘Last Post’ bij de Menenpoort kunnen bijwonen. Terugkomst in Blankenberge omstreeks 22.00 uur. 

4e dag: De dag van vandaag staat in het teken van de stad Brugge, een van de mooiste steden ter wereld. Na aankomst wordt onder leiding van een gids een stadswandeling gemaakt. Aansluitend kunt u op eigen gelegenheid genieten van de rust, schoonheid en gastvrijheid van deze prachtige historische stad. Terugkomst in Blankenberge in de loop van de middag.

5e dag: Na het ontbijt rijden we via een mooie route door Zeeuws-Vlaanderen en door de Westerscheldetunnel naar Middelburg, de hoofdstad van de Nederlandse provincie Zeeland. Hier komen we nog voor het middaguur aan. Na aankomst kunt u hier op eigen gelegenheid lunchen en de stad verkennen. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

We hebben kamers voor u gereserveerd in het driesterrenhotel Alfa Inn. Het hotel is zeer centraal gelegen in het centrum van Blankenberge. De kamers zijn allemaal voorzien van douche, wc, radio en televisie. Het hotel beschikt verder over een lift, zonneterras, tuin, sauna, salon, bar en een biljartzaal. Het diner wordt geserveerd in het restaurant van het hotel of in restaurant De Lorelei, gelegen tegenover het hotel.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (ontbijtbuffet en prima diner)
• 1x diner in Ieper (alleen bij 5-daagse reis)
• afscheidsdiner
• welkomstdrankje
• avond met muziek (alleen bij 5-daagse reis)
• 1x pianomuziek bij het ontbijt
• klein geschenk bij ‘het laatste avondmaal’ 
• stadwandeling Brugge o.l.v. gids
• Flanders Fieldsroute o.l.v. gids (alleen bij 5-daagse reis)
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk. Bij de 3-daagse reizen vervalt het programma van dag 2 en dag 3.

Toeslag: 
Eenpersoonskamer € 35,- voor de 3-daagse reizen en € 70,- voor de 5-daagse reizen.

Foto's

Beoordelingen

Vertrekdata Blankenberge

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
16-04-2021 3 dagen €270,00 Direct boeken
26-04-2021 5 dagen €395,00 Direct boeken
28-06-2021 5 dagen €450,00 Direct boeken
20-09-2021 5 dagen €450,00 Direct boeken
08-10-2021 3 dagen €270,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!