Op veler verzoek hebben we ook dit jaar een speciale reis naar Schotland in het programma opgenomen. Vanuit de standplaats Blairgowrie, waar we maar liefst zes nachten verblijven, bezoeken we diverse Highlights in het schitterende, ruige ‘Scotland’.
Bij Schotland denken de meeste mensen aan het monster van Loch Ness, doedelzakken, whisky, haggis, de ‘Highlands’ en natuurlijk de Schotse ruit en Schotse kilts. Het is een land met veel tradities waaronder de Highlandgames, en een trotse en enigszins eigenwijze bevolking. Het heeft een eigen parlement en behoort tot het Verenigd Koninkrijk. Het landschap van Schotland is ruig, voor een groot deel onherbergzaam en ongerept, met uitgestrekte vlaktes en veel meren, de zogenaamde Lochs. Tijdens deze standplaatsreis maakt u op comfortabele wijze kennis met een groot aantal hoogtepunten van dit unieke vakantieland.

Blairgowrie is een van de grotere plaatsen in het graafschap Perthshire even ten noorden van het stadje Perth. Gelegen aan de rivier de Ericht was Blairgowrie, met destijds twaalf windmolens, in de 18e eeuw het centrum van de vlasteelt. Heden ten dage is deze streek vooral bekend om het kweken van zacht fruit, met name frambozen. Het plaatsje is een bekend startpunt voor wandeltochten door Schotland en derhalve voor ons de ideale uitvalsbasis voor het verkennen van ‘Scotland’.

Reisprogramma

1e dag: Inscheping in IJmuiden voor de overtocht naar Newcastle om 18.00 uur. Diner en overnachting aan boord.

2e dag: Na het ontbijt aan boord rijden we op ons gemak naar onze verblijfsplaats Blairgowrie. Onderweg zien we resten van de beroemde Hadrian’s Wall, een muur gebouwd in de jaren 122-128 na Chr. in opdracht van de Romeinse keizer Hadrianus. Een langere stop maken we in het bekende Gretna Green, met ruim 5000 huwelijken per jaar, een van de meest populaire trouwlocaties ter wereld. Laat in de middag arriveren we bij ons hotel in Blairgowrie.

3e dag: ’s Morgens rijden we eerst naar Queen’s View, een uitzichtpunt aan de oostzijde van Loch Tummel, vanwaar men een panoramisch uitzicht heeft over dit Loch en de bijna perfect conische berg de Schiehallion. ’s Middags rijden we naar Pitlochry, waar we een bezoek brengen aan de Blair Atholl Distillery. Hier kunnen we zien hoe ‘blended Scotch Whisky’ wordt gemaakt. Deze middag staat er verder een bezoek aan Blair Castle op het programma. Dit wit gepleisterde kasteel is een van de meeste bezochte landhuizen van Groot-Brittannië.

4e dag: Deze dag staat geheel in het teken van de stad Edinburgh. ’s Morgens maken we o.l.v. een gids een rondrit door de stad. Bezienswaardigheden tijdens deze rondrit zijn o.a.: St. Giles Cathedral, Hollyrood Palace, the Royal Mile en het Royal Museum. Tevens bezoeken we Edinburgh Castle. ’s Middags bent u vrij om zelf de stad in te gaan.

5e dag: Vandaag staat een rondrit door ‘de Schotse Hooglanden op het programma. De eerste stop is in Inverness, de hoofdstad van ‘the Highlands’. Na dit bezoek rijden we via de Great Glen Way en de hoogste berg van Schotland, de Ben Nevis, langzaam terug naar ons hotel in Blairgowrie. Onderweg wordt diverse keren gestopt bij onder ander Loch Ness, Fort Augustus, Urquhart Castle en het Commando Monument bij Spean Bridge.

6e dag: De stad Glasgow de grootste stad van Schotland, die deze dag op het programma staat, is een levendige bruisende plaats met verschillende stijlen in architectuur, fascinerende musea, vele kunstgalerijen en een keur aan winkelmogelijkheden. Na een rondrit door de stad o.l.v. een gids krijgt u volop tijd om zelf op verkenning uit te gaan. 

7e dag: Ondanks de historische rivaliteit tussen Schotland en Engeland heeft de Koninklijke familie de prachtige streek rondom de rivier de Dee uitgekozen als geliefd vakantiegebied. ‘The Royal Deeside’ is dan ook een bezoek meer dan waard. We rijden eerst naar Braemer voor een bezoek aan Crathie Chapel. Daarna rijden we langs o.a. Balmoral Castle, Ballater, Banchory en de kustplaats Stonehaven terug naar Blairgowrie.

8e dag: Na het ontbijt rijden we op ons gemak naar Newcastle. Hier heeft u nog een paar uurtjes vrije tijd voor dat we weer inschepen voor de overtocht naar IJmuiden. Diner en overnachting aan boord.

9e dag: We arriveren in de ochtend in de haven van IJmuiden. Na het ontbijt, dat we nog aan boord gebruiken, rijden we terug naar Noord-Brabant en Limburg, waar we rond het middaguur zullen arriveren.

Hotel

In Schotland verblijft u zes nachten in het uitstekende Hotel Angus, gelegen in het centrum van het stadje Blairgowrie. Alle kamers zijn voorzien van douche of bad, wc, televisie, telefoon en koffie- en theezetfaciliteiten. Het hotel beschikt verder over een lift, restaurant, bar, patiotuin en een Leisure Club met sauna en binnenbad.

Inbegrepen

• overtocht IJmuiden-Newcastle v.v.
• 2x overnachting aan boord
• 2x ontbijtbuffet aan boord
• 2x prima diner aan boord
• 6x overnachting met uitgebreid ontbijtbuffet en prima diner (halfpension) in het hotel in Blairgowrie
• gids voor sightseeingtour Edinburgh
• gids voor sightseeingtour Glasgow
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag: 
• eenpersoonskamer/ binnenhut € 218,- in april, € 270,- in juli en € 255,- in augustus 
• eenpersoonskamer/ buitenhut € 230,- in april, € 328,- in juli en € 313,- in augustus
• tweepersoonsbuitenhut € 38,- p.p. in april, € 58,- p.p. in juli en € 48,- p.p. in augustus

Beoordelingen
Helaas, deze reis is niet meer beschikbaar.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!