‘Ich bin ein Berliner’, ooit deed president Kennedy van de Verenigde Staten deze uitspraak bij zijn bezoek aan Berlijn. Na uw bezoek zult u ongetwijfeld hetzelfde zeggen, want Berlijn maakt op iedereen een grote indruk en laat de bezoeker niet meer los.

Berlijn is een levendige stad, het hele jaar door. De stad, die tot 9 november 1989 door ‘de Muur’ een tweeën werd gedeeld, heeft een opvallende en gevarieerde architectuur, vele verrassende bezienswaardigheden, musea, evenementen en attracties. Berlijn is een stad voor jong en oud en heeft een zeer uitgebreid aanbod aan restaurants, theaters en een uitgaansleven dat zijn weerga niet kent. Tijdens deze kerstreis kunt u daarnaast genieten van de speciale ‘Weihnachts’-sfeer die in deze metropool overal aanwezig is. De extra verlichting, sfeervolle muziek en de vele kerstmarkten zullen zonder twijfel onuitwisbare indrukken bij u achterlaten.

Voor deze speciale 5-daagse Kerst-More-Inclusive-Reis hebben we weer gekozen voor het ****van der Valk Hotel Berlin Brandenburg. Een perfect hotel voor sfeervolle en goed verzorgde kerstdagen én voor het verkennen van de stad Berlijn.

Reisprogramma

1e dag: Heenreis. Onderweg gezamenlijke lunch. Indien de tijd het toelaat wordt nog een pauze ingelast in het centrum van Potsdam, waar u nog een kijkje kunt nemen op de plaatselijke kerstmarkt. In de vroege avond arriveren we bij het Van der Valk Hotel Berlijn Brandenburg.

2e dag: We rijden naar het centrum van Berlijn, waar deze morgen alle winkels nog geopend zijn. Rond het middaguur gebruiken we gezamenlijk de lunch. ’s Middags maken we o.l.v. een deskundige Nederlandssprekende gids een grote rondrit door het westelijke deel van de stad, waarbij vele bekende maar ook minder bekende bezienswaardigheden de revue zullen passeren. In de late middag rijden we terug naar het hotel voor het diner.

3e dag: Na het ontbijt rijden we naar Berlijn, waar een wandeling door de Joodse Wijk op het programma staat. Na de lunch die we wederom gezamenlijk gebruiken, rijden we naar Schloß Charlottenburg waar we de Weihnachtsmarkt zullen bezoeken. Deze, volgens velen mooiste Kerstmarkt van de stad, heeft ruim 250 stands. We zijn bijtijds terug in het hotel voor het diner.

4e dag: ‘s Morgens maken we o.l.v. een deskundige gids een tweede rondrit door de stad. Deze keer staat het oostelijke deel van Berlijn op het programma. Ook nu zal de gids ons de mooiste plekjes laten zien en tal van wetenswaardigheden vertellen. Na de lunch gaan we naar de Alexanderplatz, waar ook Tweede Kerstdag de kerstmarkt nog geopend is. ’s Avonds diner in het hotel.

5e dag: Na het ontbijt beginnen we aan de terugreis. Onderweg wordt een langere pauze ingelast in het stadje Hameln, waar we tevens de lunch gebruiken. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

We hebben kamers gereserveerd in het viersterren hotel Van der Valk Berlin Brandenburg, (of gelijkwaardig), gelegen ca. 30 km ten zuiden van het centrum van Berlijn. Alle kamers zijn met lift bereikbaar en uitstekend ingericht met kledingkast, kluis, televisie met Duitse, Nederlandse en internationale zenders, koelkast, airconditioning, zithoek, telefoon, balkon of terras en een badkamer met douche & bad, toilet. Het hotel heeft een Atrium-Restaurant, ‘Wintergarten’, Havanna Bar, binnenbad, sauna en fitness-ruimte.

Inbegrepen

• 4x uitgebreid ontbijtbuffet
• 2x prima 3-gangendiner of buffet
• 1x 3-gangen-kerst-diner of buffet op 1e Kerstdag
• 1x Gala Buffet Dansant (Live Band) op 2e Kerstdag
• 5x lunch
• afscheidsdiner
• 2x stadsrondrit o.l.v. een Nederlandssprekende gids
• wandeling Joodse Wijk o.l.v. gids
• ANWB-gids Berlijn (per boeking)
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag:
Eenpersoonskamer € 100,-

Foto's

Beoordelingen

Vertrekdata Berlijn

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
23-12-2019 5 dagen €585,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!