Kunst, cultuur en natuur achter de duinen! Meer dan in welk ander deel van Nederland dan ook, vindt men in Noord-Holland een unieke en onverwachte combinatie van historische bezienswaardigheden, de meest uiteenlopende uitingen van beeldende kunst en onverwacht veel ruimte en natuurschoon.

Het hele jaar door is een vakantie in het Noord-Hollandse Bergen aan Zee de moeite waard. Elk jaargetijde heeft hier zijn charme. Tot rust komen, nieuwe energie opdoen of zo maar een weekje genieten van zee, strand, duinen en de prachtige natuur. Een wandeling over het strand of door de duinen, een fietstocht door de bossen, een keur aan historische bezienswaardigheden binnen handbereik, prachtige steden en gezellige dorpjes. U zult zich geen moment hoeven te vervelen. Ook een bezoek aan het nabijgelegen schilderachtige Bergen-Binnen met zijn vele winkeltjes, restaurants en terrassen zal zeker bij u in de smaak vallen. Hier kunt u ook een bezoek brengen aan Museum Kranenburgh, het atelier van dichter, schilder, tekenaar Lucebert.

Reisprogramma

1e dag: Na de ophaalroute rijden we, met onderbreking voor een kopje koffie, rechtstreeks naar Bergen aan Zee, waar we rond het middaguur arriveren. Nadat we gezamenlijk de lunch hebben gebruikt, checken we in bij Hotel Meijer. De rest van de middag bent u vrij. U kunt het plaatsje Bergen aan Zee verkennen, een (strand)wandeling maken of het plaatselijke zeeaquarium bezoeken.

2e dag:
Vandaag brengen we een bezoek aan Museum Broeker Veiling, de oudste doorvaargroenteveiling ter wereld. Op deze historische plek in Broek op Langedijk is in 1887 het veilen bij afslag ontstaan en dit systeem wordt tegenwoordig bij alle grote veilingen nog steeds toegepast. Het museum ligt op en aan het water. De houten schuiten van de tuinders liggen geduldig te wachten. U neemt plaats in de veilingbankjes in een uniek veilinggebouw uit 1912, dat nog de sfeer van weleer uitademt. Een van de hoogtepunten van het bezoek is de rondvaart. Ook het buitenmuseum is prachtig, met akkers, een boomgaard, dieren, een schuitenhelling en oorspronkelijke bruggetjes.

3e dag:
Na het ontbijt beginnen we aan een rit door Noord-Holland. O.l.v. een gids rijden we langs de mooiste plekjes van deze typisch ‘Hollandse’ provincie. De route gaat voor een deel langs de kust en een deel juist door het onverwacht mooie achterland. Onderweg worden diverse stops ingelast voor zowel lunch als voor het bekijken van enkele bezienswaardigheden. In de loop van de middag arriveren we weer bij ons hotel in Bergen aan Zee.

4e dag:
Deze dag staan het voormalige eiland Marken, een bijzonder en authentiek stukje Nederland, en Monnickendam, een gezellig stadje met een fraaie historische kern, op het programma. Beide plaatsen zijn mooi bewaard gebleven en erg de moeite waard om te bezichtigen

5e dag:
Na het ontbijt verlaten we Bergen aan Zee. We rijden naar Alkmaar, waar op vrijdag de beroemde Alkmaarse Kaasmarkt plaatsvindt. Jaarlijks bezoeken meer dan 100.000 mensen deze traditie die terug gaat tot het jaar 1593. O.l.v. een gids maken we de markt van dichtbij mee. Er is een speciaal deel van de markt voor u gereserveerd, zodat u verzekerd bent van goed zicht. Daarna heeft u nog enige vrije tijd voordat we aan de terugreis beginnen. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

We hebben kamers gereserveerd in het driesterren Hotel Meijer gelegen op slechts 75 meter van het strand in Bergen aan Zee. De kamers in dit familiair gerunde hotel zijn allemaal voorzien van douche en/ of (bubbel) bad, toilet, telefoon, televisie en safe. Het hotel heeft een lift, prima restaurant een een gezellige bar. Hotel Meijer is een compleet vakantiehotel waar de persoonlijke service en traditionele gastvrijheid u aangenaam zullen verrassen.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (uitgebreid ontbijtbuffet en prima 3-gangen-diner)
• lunch 1e dag
• afscheidsdiner
• bezoek Broeker veiling, incl. rondvaart
• gids rondrit Noord-Holland
• bezoek Kaasmarkt Alkmaar
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag: 
Eenpersoonskamer alleen op aanvraag

Beoordelingen

Vertrekdata Bergen aan Zee

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
25-09-2023 5 dagen €625,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!