De Lüneburger Heide, een schitterend gebied met heide, berkenbossen, karakteristieke jeneverbesstruiken, stille landwegen en schaapskuddes, gelegen tussen Hannover en Hamburg, is één van meest geliefde vakantiebestemmingen van Noord-Duitsland.

Als standplaats hebben wij gekozen voor het plaatsje Behringen. Dit “staatlich anerkannter Luftkurort” is met 1000 inwoners de op één na grootste plaats van de gemeente Bispingen. Behringen ligt naast het “Naturschutzpark Lüneburger Heide”. Het dorpje heeft haar bezoekers bijzonder veel te bieden. Naast een prachtig strandbad de “Brunausee”, kan men er heerlijk wandelen, fietsen, een huifkartocht over de heide maken, schaapsherders aan het werk zien etc. Verder zijn de kartbaan met bowlingcenter van Ralf Schumacher en de prachtige skihal ‘Snowdome’, beide gelegen aan de rand van Behringen enorme toeristische trekpleisters. Ook het ‘umgekehrtes Haus’ is een bezienswaardigheid van formaat. Vanwege de gunstige ligging zijn vanuit Behringen ook een aantal bijzonder mooie excursies te maken

Reisprogramma

1e dag: Heenreis. We rijden eerst naar de stad Celle waar we na aankomst een wandeling maken o.l.v. een deskundige gids, Daarna kunt u op eigen gelegenheid het mooie stadje verkennen voordat we verder rijden naar ons hotel in Behringen. 

2e dag: In Bispingen bezoeken we ‘Jagd-Villa Iserhatsche’, waar u ogen te kort zult komen. Naast een barokke tuin met meer dan 500 ‘verrassende’ spreuken zijn er diverse gebouwen die het bekijken waard zijn. ’s Middags wordt een huifkartocht over de Luneburgerheide gemaakt.

3e dag: Vandaag staat Hanzestad Hamburg op het programma. Na aankomst maken we o.l.v. een gids een stadstour waarbij zeker de haven en de ‘Reeperbahn auf Sankt Pauli’ zullen worden aangedaan. Na de rondrit bent u vrij om op eigen gelegenheid op verkenning uit te gaan. Bij voldoende belangstelling zal de chauffeur nog een boottocht door de haven organiseren.

4e dag: Na het ontbijt rijden we naar de historische Hanzestad Lüneburg. Tijdens een wandeling zal een ter plaatse kundige gids u de mooiste en interessantste plekjes laten zien. Daarnakunt u nog even op eigen gelegenheid rondkijken voor dat we in de loop van de middag via een mooie route o.l.v. de chauffeur terug rijden naar Behringen.

5e dag:
Terugreis. Onderweg wordt een langere pauze ingelast in Osnabrück. Hier kunt u op uw gemak rondkijken en lunchen. Osnabrück heeft een gezellig centrum met een keur aan moderne winkels, restaurantjes, traditionele cafes en ‘Gaststubes’. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

We hebben kamers gereserveerd in het ***sup Akzent Hotel Zur Grünen Eiche, gelegen in het centrum van Behringen. Alle kamers zijn voorzien van douche of bad, wc en televisie. Het hotel heeft een uitstekend restaurant, een gezellige bar, wintertuin en een sfeervolle feestzaal. Het merendeel van de kamers is met een lift bereikbaar, het hotel heeft daarnaast enkele kamers op de begane grond.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (uitgebreid ontbijtbuffet en prima diner)
• afscheidsdiner
• welkomstdrankje
• muziekavond
• wandeling Celle o.l.v. gids
• bezoek ‘Jagd-Villa Iserhatsche’
• rondrit Hamburg o.l.v. gids
• wandeling Lüneburg o.l.v. gids
• parkeer- en tolkosten

JUBILEUMEXTRA: huifkartocht Lüneburgerheide

Niet inbegrepen: 
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij anders aangegeven.


Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur
mogelijk.

Toeslag:
• eenpersoonskamer € 40,-. (beperkt beschikbaar)
• rondvaart haven Hamburg ca. € 15,-  

# alleen bij voldoende belangstelling

Foto's

Beoordelingen
Helaas, deze reis is niet meer beschikbaar.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!