De Lüneburger Heide, een schitterend gebied met heide, berkenbossen, karakteristieke jeneverbesstruiken, stille landwegen en schaapskuddes, gelegen tussen Hannover en Hamburg, is één van meest geliefde vakantiebestemmingen van Noord-Duitsland.

Als standplaats hebben wij gekozen voor het plaatsje Behringen. Dit “staatlich anerkannter Luftkurort” is met 1000 inwoners de op een na grootste plaats van de gemeente Bispingen. Behringen ligt naast het “Naturschutzpark Luneburger Heide”. Het dorpje heeft haar bezoekers bijzonder veel te bieden. Naast een prachtig strandbad de “Brunausee”, kan men er heerlijk wandelen, fietsen, een huifkartocht over de heide maken, schaapsherders aan het werk zien etc. Verder zijn de kartbaan met bowlingcenter van Ralf Schumacher en de prachtige skihal ‘Snowdome’, beide gelegen aan de rand van Behringen enorme toeristische trekpleisters. Ook het ‘umgekehrtes Haus’ is een bezienswaardigheid van formaat. Vanwege de gunstige ligging zijn vanuit Behringen ook een aantal bijzonder mooie excursies te maken.

Reisprogramma

1e dag: Heenreis. We rijden eerst naar de stad Celle waar we na aankomst een wandeling maken o.l.v. een deskundige gids. Daarna kunt u op eigen gelegenheid het mooie stadje verkennen voordat we verder rijden naar ons hotel in Behringen.

2e dag: In Bispingen bezoeken we ‘Jagd-Villa Iserhatsche’, waar u ogen te kort zult komen. Naast een Barokke tuin met meer dan 500 ‘verrassende’ spreuken zijn er diverse gebouwen die het bekijken waard zijn. O.a. de ArachneRie met een spinnenwebdak en de ‘Berg der Sammelleidenschaft’ met o.a. een verzameling van 16000 gevulde flesjes bier en 250.000 lucifersdoosjes. Bij voldoende belangstelling organiseert de chauffeur ’s middags een koetstocht over de Luneburgerheide.

3e dag:
Vandaag staat Hanzestad Hamburg op het programma. Na aankomst maken we o.l.v. een gids een stadstour waarbij zeker de haven en de ‘Reeperbahn auf Sankt Pauli’ zullen worden aangedaan. Na de rondrit bent u vrij om op eigen gelegenheid op verkenning uit te gaan. Bij voldoende belangstelling zal de chauffeur nog een boottocht door de haven organiseren.

4e dag: Na het ontbijt rijden we naar de historische Hanzestad Luneburg. Tijdens een wandeling zal een ter plaatse kundige gids u de mooiste en interessantste plekjes laten zien. Daarna kunt u nog even op eigen gelegenheid rondkijken voordat we in de loop van de middag via een mooie route o.l.v. de chauffeur terug rijden naar Behringen.

5e dag: Terugreis. Onderweg wordt een langere pauze ingelast in Osnabruck. Hier kunt u op uw gemak rondkijken en lunchen. Osnabrück heeft een gezellig centrum met een keur aan moderne winkels, restaurantjes, traditionele cafés en ‘Gaststubes’. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

We hebben kamers gereserveerd in het ***sup Akzent Hotel Zur Grünen Eiche, gelegen in het centrum van Behringen. Alle kamers zijn voorzien van douche of bad, wc en televisie. Het hotel heeft een uitstekend restaurant, een gezellige bar, wintertuin en een sfeervolle feestzaal. Het merendeel van de kamers is met een lift bereikbaar, het hotel heeft daarnaast enkele kamers op de begane grond.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (uitgebreid ontbijtbuffet en prima diner)
• afscheidsdiner
• welkomstdrankje
• muziekavond
• wandeling Celle o.l.v. gids
• bezoek ‘Jagd-Villa Iserhatsche’
• rondrit Hamburg o.l.v. gids
• wandeling Lüneburg o.l.v. gids
• entree ‘Seefest’ (alleen augustusreis)
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur
mogelijk.

Toeslag:
• eenpersoonskamer € 40,- (beperkt beschikbaar).
• huifkartocht ca. € 10,-# 
• rondvaart haven Hamburg ca. € 15,-# 

# alleen bij voldoende belangstelling

SEEFEST
Het eerste weekend in augustus wordt elk jaar door de ‘Verein 5x Behringen Internationaal’ het ‘Seefest’ georganiseerd. Een
feest met o.a. muziek, kermis en op zaterdagavond de ‘Leuchtende Wasserspiele’, een prachtige show van fonteinen, kleuren en muziek op de Brunausee. Aansluitend is nog een grandioos vuurwerk.

Foto's

Beoordelingen
Helaas, deze reis is niet meer beschikbaar.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!