Hongarije is het land waar Sissi, keizerin van Oostenrijk, zo veel van hield. Ze leefde intens mee met de Hongaarse bevolking, hun tradities, gebruiken en levenswijze. Ze raakte nooit uitgekeken op dit bijzondere land en was er dan ook zo vaak als ze maar zijn kon. Wij zijn er van overtuigd dat ook u, net als de Oostenrijkse keizerin, gecharmeerd zult raken van dit prachtige en gastvrije land.

Hongarije heeft alles in zich wat nodig is voor een sfeervolle, gevarieerde en bijzondere vakantie. Een indrukwekkende historie, een enorme gastvrije bevolking, de overheerlijke Hongaarse keuken (denk eens aan de wereldberoemde goulash), een gevarieerd landschap met bergen, meren, sfeervolle oude steden, wijnvelden, uitgestrekte vlaktes, onmetelijke velden vol zonnebloemen, een sfeer van vervlogen tijden en natuurlijk de ‘Parel aan de Donau', hoofdstad Budapest. We verblijven in Balatonfüred gelegen aan de ‘Hongaarse zee’, het Balatonmeer. Met een lengte van 77 kilometer en een gemiddelde breedte van 8 km is het Balatonmeer het grootste binnenmeer van Europa. Balatonfüred is een prachtig stadje aan het meer dat al meer dan 200 jaar een vakantiebestemming is, en charmeert met zijn stranden, kerken en wijnmakerijen. Het is de oudste en meest prestigieuze vakantiebestemming aan het Balatonmeer. Het staat internationaal bekend als kuuroord en er heerst een aangenaam en zacht klimaat.

Reisprogramma

1e dag: Heenreis. Via een route over de Duitse autobaan rijden we naar ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland of Oostenrijk, waar we in de loop van de middag/ avond zullen arriveren.

2e dag: Na het ontbijt rijden we verder naar Hongarije. De aankomst bij het hotel in Balatonfüred zal in de loop van de middag zijn, zodat u deze dag nog tijd heeft om het hotel en de omgeving te verkennen.

3e dag: Na de twee reisdagen doen we het vanmorgen rustig aan. U heeft de ochtend vrij om zelf te genieten van hotel/omgeving. ‘s Middags bezoeken we het van oorsprong vulkanische schiereiland Tihany, tevens een leuk plaatsje met traditionele huizen en smalle, kronkelende straatjes met gezellige winkeltjes. Bezienswaardig is de in barokstijl gebouwde abdijkerk. De kerk herbergt prachtige fresco’s en houtsnijwerken. Vanaf het pleintje voor de kerk heeft u een schitterend uitzicht over het meer en de omgeving.

4e dag: Na het ontbijt maken we een tour langs het Balatonmeer. We volgen de zuidkust in westelijke richting en bereiken het mooie stadje Keszthely. Zeer bezienswaardig is het 101 kamers tellende Festetickasteel. Zeer de moeite waard is de Helikonbibliotheek met meer dan 50.000 kostbare boeken. In Keszthely kunt u heerlijk winkelen en souvenirs kopen. ’s Middags bezoeken we het wereldberoemde kuuroord Heviz, wat ‘warm water’ betekent. Een zeer toepasselijke naam aangezien er zich hier een groot kratermeer bevindt, waar het water het gehele jaar door een temperatuur van ca. 28°C heeft. U kunt een bezoek brengen aan de thermale baden of de mooie binnenstad met vele restaurantjes en boetiekjes gaan verkennen.

5e dag: Na het ontbijt is het tijd om naar de Hongaarse hoofdstad Budapest te vertrekken. Deze wereldstad is in de loop der eeuwen prachtig bewaard gebleven. De machtige rivier de Donau zorgt voor een indrukwekkende scheiding tussen het heuvelachtige Buda en het met vele oude gebouwen, pleinen en winkels gevulde Pest. O.l.v. een gids bezoekt u de mooiste en belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. O.a. het Heldenplein, het majestueuze Parlementsgebouw, het sprookjesachtige vissersbastion, de mooie Satanskerk (waar Sisi gekroond is) en het Vrijheidsbeeld op de Gellertberg (met een adembenemend uitzicht over Budapest, de Donau en de imposante bruggen die de beide stadsdelen met elkaar verbinden).

6e dag: Rustdag, zodat u kunt genieten van de faciliteiten die het hotel en Balatonfüred u te bieden hebben. U kunt uitrusten, een boottocht op het meer of een wandeling maken, of op uw gemak winkelen of een terrasje opzoeken. Er zijn volop mogelijkheden om de dag actief of juist minder actief in te vullen.

7e dag: Tijdens een bezoek aan de Puszta (=laagvlakte) dat vandaag op het programma staat, komt u in een heel ander Hongarije. Tijdens deze excursie kunt u zien, beleven, proeven en meemaken hoe er eeuwen geleden werd geleefd op en om de Pusztaboerderijen. U krijgt hier een heerlijke traditionele Hongaarse maaltijd voorgeschoteld met live-muziek van zigeunermuzikanten, maakt een koetstocht door het Pusztalandschap en kunt getuige zijn van een adembenemende paardenshow.

8e dag: In de loop van de dag rijden we naar het stadje Veszprem. Op de hoogste van de vijf heuvels waarop dit stadje is gebouwd, ligt de citadel. Ook de oude binnenstad met o.a. het Vrijheidsplein, de kathedraal en de Heldenpoort zijn het bekijken waard. Na het bezoek aan Veszprem rijden we naar het plaatsje Herend. Dit dorpje met nog geen 3000 inwoners is vooral bekend vanwege het bonte en prijzige porselein dat hier sinds 1839 wordt vervaardigd. We zullen het fabrieksmuseum bezoeken waar enkele van de mooiste stukken tentoongesteld worden en indien mogelijk ook een rondgang maken door de ateliers.

9e dag: Eerste dag van de terugreis. De chauffeur zal onderweg nog een excursie organiseren en/of in een mooie plaats een langere stop inlassen. Overnachting in Zuid-Duitsland of Oostenrijk.

10e dag: Terugreis. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

Op de heen- en terugreis wordt overnacht in een prima middenklasse hotel in Zuid-Duitsland of Oostenrijk. (alle kamers minimaal met douche, toilet en televisie) In Balatonfüred, hebben wij kamers gereserveerd in Danubius Hotel Annabella, een goede uitvalsbasis om dit levendige stadje te ontdekken. Dit 3-sterrenhotel Annabella ligt aan de beroemde promenade aan het Balatonmeer. Het biedt een privéstrand, binnen- en buitenzwembaden en een panoramisch uitzicht op het meer en het dorp Tihany. Alle kamers in Hotel Annabella beschikken over airconditioning, flatscreen tv, telefoon, koelkast, haardroger en een balkon met prachtig uitzicht. Verder heeft het hotel een zonneterras, restaurant, een sauna en een solarium, verhuur van fietsen, kayaks en kano’s.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (ontbijtbuffet en prima dinerbuffet, in de overnachtingshotels prima 3-gangendiner)
• afscheidsdiner
• parkeer- en tolkosten

JUBILEUMEXTRA: sightseeing Budapest onder leiding van gids

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag:
Eenpersoonskamer € 150,-

Foto's

Beoordelingen
Helaas, deze reis is niet meer beschikbaar.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!