Hongarije is het land waar Sissi, keizerin van Oostenrijk, zo veel van hield. Ze leefde intens mee met de Hongaarse bevolking, hun tradities, gebruiken en levenswijze. Ze raakte nooit uitgekeken op dit bijzondere land en was er dan ook zo vaak als ze maar zijn kon. Wij zijn er van overtuigd dat ook u, net als de Oostenrijkse keizerin, gecharmeerd zult raken van dit prachtige en gastvrije land.

Hongarije heeft alles in zich wat nodig is voor een sfeervolle, gevarieerde en bijzondere vakantie. Een indrukwekkende historie, een enorme gastvrije bevolking, de overheerlijke Hongaarse keuken (denk eens aan de werelberoemde goulash), een gevarieerd landschap met bergen, meren, sfeervolle oude steden, wijnvelden, uitgestrekte vlaktes, onmetelijke velden vol zonnebloemen, een sfeer van vervlogen tijden en natuurlijk de ‘Parel aan de Donau', hoofdstad Budapest. We verblijven in Balatonalmadi, gelegen aan de ‘Hongaarse zee’, het Balatonmeer. Met een lengte van 77 kilometer en een gemiddelde breedte van 8 km is het Balatonmeer het grootste binnenmeer van Europa. Balatonalmadi is al sinds 1877 een drukbezochte en gezellige badplaats, gelegen aan de oostelijke punt van het Balatonmeer, op ca. 20 km van het meer bekende Balatonfured, 15 km van het historische Vezprem, een van de oudste steden van Hongarije, en 25 km van het Tihany-schiereiland. Balatonalmadi biedt haar gasten alles wat men maar nodig heeft. Een sfeervol centrum met winkels, restaurants en terrasjes, een groot strand, een mooie boulevard en een fraai park met prachtige sculpturen. Opvallend zijn de vele van rode steen en zandsteen opgetrokken gebouwen, waaronder de rooms-katholieke kerk met de Sint Jobkapel, een prachtige met Venetiaans goudmozaiek versierde kapel, die oorspronkelijk een plaatsje had in de Koninklijke Burcht van Buda. Hier werd als nationaal relikwie de rechterhand van de Heilige koning Stefanus bewaard. Eind juli vinden de dagen van Almadi plaats, een traditioneel stads- en straatfeest met volksdansers, zangers, orkesten, diverse sportgebeurtenissen en vuurwerk.

Reisprogramma

1e dag: Heenreis. Via een route over de Duitse autobaan rijden we naar ons overnachtingshotel in Zuid- Duitsland of Oostenrijk, waar we in de loop van de middag/ avond zullen arriveren.

2e dag: Na het ontbijt rijden we verder naar Hongarije. De aankomst bij het hotel in Balatonalmadi zal zijn in de loop van de middag, zodat u deze dag nog tijd heeft om het hotel en de omgeving te verkennen.

3e dag: Na de twee reisdagen doen we het vanmorgen rustig aan. U heeft de ochtend vrij om zelf te genieten van hotel/omgeving. ’s Middags rijden we naar het centrum van Balatonfured. Deze stad is een badplaats, maar ook bekend om de koolzuurhoudende bronnen. De stad heeft veel bezienswaardigheden, de meeste zijn te vinden rondom het kuurplein. Vervolgens gaan we naar het schiereiland Tihany. Vanaf het hoogste punt in de stad heeft u een prachtig uitzicht over het meer. Ook kunt u gezellig winkelen in de vele gezellige toeristenwinkeltjes.

4e dag: Na het ontbijt maken we een tour langs het Balatonmeer. We volgen de zuidkust in westelijke richting en bereiken het mooie stadje Keszthely. Zeer bezienswaardig is het 101 kamers tellende Festetics-kasteel. ’s Middags bezoeken we het wereldberoemde kuuroord Heviz, wat ‘warm water’ betekent. Een zeer toepasselijke naam aangezien er zich hier een groot kratermeer bevindt, waar het water het gehele jaar door een temperatuur van ca. 28°C heeft. U kunt een bezoek brengen aan de thermale baden of de mooie binnenstad met vele restaurantjes en boetiekjes gaan verkennen.

5e dag: Na het ontbijt is het tijd om naar de Hongaarse hoofdstad Budapest te vertrekken. Deze wereldstad is in de loop der eeuwen prachtig bewaard gebleven. De machtige rivier de Donau zorgt voor een indrukwekkende scheiding tussen het heuvelachtige Buda en het met vele oude gebouwen, pleinen en winkels gevulde Pest. O.l.v. een gids bezoekt u de mooiste en belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. O.a. het Heldenplein, het majestueuze Parlementsgebouw, het sprookjesachtige vissersbastion, de mooie Satanskerk (waar Sisi gekroond is) en het Vrijheidsbeeld op de Gellertberg (met een adembenemend uitzicht over Budapest, de Donau en de imposante bruggen die de beide stadsdelen met elkaar verbinden).

6e dag: Rustdag, zodat u kunt genieten van de faciliteiten die het hotel en Balatonalmadi u te bieden hebben. U kunt uitrusten, een boottocht op het meer of een wandeling maken, of op uw gemak winkelen of een terrasje opzoeken. Er zijn volop mogelijkheden om de dag actief of juist minder actief in te vullen.

7e dag: Tijdens een bezoek aan de Puszta (=laagvlakte) dat vandaag op het programma staat, komt u in een heel ander Hongarije. Tijdens deze excursie kunt u zien, beleven, proeven en meemaken hoe er eeuwen geleden werd geleefd op en om de Pusztaboerderijen. U krijgt hier een heerlijke traditionele Hongaarse maaltijd voorgeschoteld met live-muziek van zigeunermuzikanten, maakt een koetstocht door het Pusztalandschap en kunt getuige zijn van een adembenemende paardenshow.

8e dag: In de loop van de dag rijden we naar het stadje Veszprem. Op de hoogste van de vijf heuvels waarop dit stadje is gebouwd, ligt de citadel. Ook de oude binnenstad met o.a. het vrijheidsplein, de kathedraal en de Heldenpoort zijn het bekijken waard. Na het bezoek aan Veszprem rijden we naar het plaatsje Herend. Dit dorpje met nog geen 3000 inwoners is vooral bekend vanwege het bonte en prijzige porselein dat hier sinds 1839 wordt vervaardigd. We zullen het fabrieksmuseum bezoeken waar enkele van de mooiste stukken tentoongesteld worden en indien mogelijk ook een rondgang maken door de ateliers.

9e dag: Eerste dag van de terugreis. De chauffeur zal onderweg nog een excursie organiseren en/of in een mooie plaats een langere stop inlassen. Overnachting in Zuid-Duitsland of Oostenrijk.

10e dag: Terugreis. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

Op de heen- en terugreis wordt overnacht in een prima middenklasse hotel in Zuid-Duitsland of Oostenrijk. (alle kamers minimaal met douche, toilet en televisie) In Balatonalmádi, hebben wij kamers gereserveerd in het viersterren Hunguest Hotel Bál Resort, een goede uitvalsbasis om dit levendige stadje te ontdekken. Alle kamers zijn smaakvol ingericht voor met voorzieningen zoals douche of bad, toilet, airco, televisie en een minibar. Het merendeel van de kamers heeft een fraai uitzicht op het Balatonmeer. Het hotel heeft een lift een uitstekend restaurant, waar de maaltijden in buffetvorm worden geserveerd, een mooi terras en een gezellige Mistral Bar. In de prachtige wellness vindt u o.a. binnenbad, jacuzzi, Kneipp-bad, Finse sauna, infraroodsauna, stoombad en een dompelbad met koud water. Het hoteleigen strand ligt op amper 5 minuten lopen.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (ontbijtbuffet en prima dinerbuffet, in de overnachtingshotels prima 3-gangendiner)
• afscheidsdiner
• gids voor sightseeing Budapest
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur
mogelijk.

Toeslag:

Eenpersoonskamer € 175,-

Foto's

Beoordelingen
Helaas, deze reis is niet meer beschikbaar.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!