Afgelopen jaar hebben we gemerkt dat steeds meer mensen alleen op reis gaan. Speciaal voor de alleengaande reiziger hebben we een nieuw hotel in het Schwarzwald. Bij deze reis betaal je geen extra toeslag voor een éénpersoonskamer!

Obertal ligt in de gemeente Baiersbronn in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg, gelegen in het noordelijke Zwarte Woud. In de karakteristieke dorpjes en stadjes is het ook in de wintermaanden, wanneer alles met een laagje sneeuw is bedekt, goed toeven. Tijdens een vakantie in deze streek kunt u genieten van rust, prachtige natuur, een keur aan bezienswaardigheden, de hartelijke gastvrijheid en natuurlijk goed eten en drinken.

Reisprogramma

1e dag: Heenreis. In de loop van de middag arriveren we bij ons hotel zodat u de omgeving nog kunt
verkennen.

2e dag: Deze dag staat een grote rondrit door het winterse Zwarte Woud op het programma. De chauffeur
zal ons de mooiste plekjes laten zien en op diverse plaatsen een korte of langere pauze inlassen. Onderweg
brengen we een bezoek aan de laatste glas- en kristalfabriek in het Zwarte Woud de Dorotheenhütte
in Wolfach. Daar kunt u beleven hoe op een ambachtelijke wijze glas wordt geblazen.

3e dag: Na het ontbijt rijden we naar Straatsburg. Een gids zal ons de mooiste plekjes laten zien en ons tal van wetenswaardigheden vertellen over de stad, haar inwoners en geschiedenis. De historische stadskern ‘Grande Ile’, de imposante Onze Lieve Vrouwe kathedraal en de gebouwen van het Europees Parlement zullen zeker de revue passeren. Aansluitend kunt u op eigen gelegenheid rondkijken voordat we via een andere route terugrijden naar Obertal.

4e dag: Vandaag een wat rustigere dag. U kunt ’s morgens uitrusten en eventueel een wandeling
maken door het winterse landschap. Bij voldoende belangstelling maakt de chauffeur ’s middags een mooie bustocht. Via de Löcherberg, het Renchtal en langs de Allerheiligen Wasserfälle rijden we naar de Mummelsee, waar een langere pauze wordt gehouden. 's Avonds na het diner is er een gezellige muziekavond.

5e dag: Na het ontbijt rijden we via een schilderachtige route – de Schwarzwald Hochstrasse richting
Baden-Baden. Langs de route zijn er prachtige uitzichten op de besneeuwde valleien van het Zwarte Woud, het Rijndal en de Elzas tot aan de Vogezen. Bijzondere trekpleisters in Baden-Baden zijn de thermale baden, de grootste opera- en concertzaal van Duitsland, prachtige parken en tuinen, het Kurhaus en het wereldberoemde casino. In juli 2021 werd de stad Baden-Baden door Unesco erkend als werelderfgoed. Aan het einde van de middag rijden we terug naar het hotel.

6e dag: Terugreis. Onderweg wordt een langere pauze ingelast in Rüdesheim, een schilderachtig stadje gelegen aan de oevers van de Rijn. De vakwerkhuizen, de wijnlokalen, Abdij St. Hildegard, de Adelaarstoren, en niet te vergeten de wereldberoemde ‘Drosselgasse’ zijn het bekijken meer dan waard. De reis wordt besloten met een prima afscheidsdiner.

Hotel

Rustig gelegen, hebben wij kamers gereserveerd in Rechtmurg 27. Hotel Rechtmurg27 is gelegen nabij het centrum van Obertal tegen de bosrand aan. Alle kamers zijn uitgerust met een badkamer met douche/bad en toilet, föhn, een gezellige zithoek en een balkon.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (uitgebreid ontbijtbuffet en prima dinerbuffet)
• afscheidsdiner
• 1x dans- en muziekavond
• gids voor sightseeing Straatsburg
• entree Dorotheenhütte
• parkeer- en tolkosten


Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag:
Geen toeslag eenpersoonskamer.

Foto's

Beoordelingen

Vertrekdata Baiersbronn

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
18-02-2023 6 dagen €575,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!