Het Frankenwald is een van de mooiste middelgebergten van Duitsland. Beboste hellingen, ruige steenformaties en prachtige dalen met weiden en uitgestrekte akkervelden bepalen het karakter van het landschap. 

In de boerendorpen en kleine stadjes, waar het soms lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan, kan men nog oude tradities en gebruiken van dichtbij beleven. Ook in de wintermaanden wanneer het landschap met een laagje sneeuw is bedekt, is het heel aantrekkelijk om in deze prachtige streek een vakantie door te brengen.

Het kuurstadje Bad Steben, is een van de grotere plaatsen in het Frankenwald. Het ‚Kurort’ heeft haar bezoekers van alles te bieden en is daarnaast uitermate gunstig gelegen om de natuur en de bezienswaardigheden in de omgeving te verkennen. Een bezoek aan Bad Steben is in alle jaargetijden de moeite waard. De lente wanneer duizenden bloeiende tulpen en narcissen het kuurpark sieren. De zomermaanden zijn bij uitstek geschikt om tot rust te komen in de schaduw van een van de enorme bomen of juist om een van de vele sfeervolle terrasjes in de stad op te zoeken. Door de enorme kleurenpracht is voor veel mensen juist de herfst de tijd van het jaar om naar Bad Steben af te reizen. In de winter, als de eerste sneeuw valt, verandert het Frankenwald in een romantisch wintersprookje waar sfeer en gemoedelijkheid de boventoon voeren.

Reisprogramma

1e dag: Heenreis. Aankomst in Bad Steben in de loop van de middag.

2e dag: De stad Bayreuth, die vandaag op het programma staat, is onlosmakelijke verbonden met Richard Wagner. Deze bekende componist was de grondlegger van de jaarlijkse “Festspiele“ in de stad. Overal in deze residentie- en universiteitsstad komt men zijn naam dan ook tegen. De terugreis naar Bad Steben gaat via een mooie route. Onderweg wordt een pauze ingelast in het pittoreske plaatsje Modlareuth waar we indien mogelijk het ‘Deutsch-Deutsches-Museum‘ bezoeken waar de scheiding tussen Oost- en West-Duitsland indrukwekkend in beeld is gebracht.

3e dag: Na het ontbijt rijden we naar Bamberg. Deze oude stad is net als Rome gebouwd op zeven heuvels en geldt als een van de mooiste steden van Europa. De terugreis gaat deels door de Frankische Schweiz, een prachtige streek met nog ongerepte natuur, veel rotspartijen, mysterieuze grotten en diepe dalen. Zeker in een winterse ambiance is deze tocht zeer de moeite waard.

4e dag:
De route die vandaag op het programma staat voert ons noordwaarts, naar de Duitse deelstaat Thüringen. We rijden door het dal van de Saale eerst richting Talsperre Bleiloch. Vervolgens via Naturpark Thüringer Schiefergebirge/ Obere Saale, richting het fraai stadje Saalfeld-Saale. Via een andere route keren we daarna terug naar Bad Steben waar liefhebbers nog een wandeling kunt maken.

5e dag: In Coburg torent Veste Coburg, ook wel de Fränkische Krone genoemd, een van de grootste middeleeuwse burchten van Duitsland, hoog boven de stad uit. U krijgt enige tijd om op eigen gelegenheid het mooie centrum te bekijken. ’s Middags bezoeken we het Duitse speelgoedmuseum in Sonneberg.

6e dag: Terugreis. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

Het driesterrenhotel Promenade ligt aan de 'Badstrasse' in het centrum van Bad Steben vlakbij het kuurpark en de 'Kuranlagen'. Alle kamers, die met een lift bereikbaar zijn, zijn voorzien van bad of douche, wc, telefoon, televisie en safe. Een aantal kamers heeft een balkon. Het hotel heeft een café in Biedermeierstijl, een sfeervolle 'Poststube' en een uitstekend restaurant. 

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (ontbijtbuffet en 3-gangen-keuze-diner)
• afscheidsdiner
• welkomstdrankje
• één of twee avonden met dans- en stemmingsmuziek met de huismuzikanten
• begeleiding gids op een of enkele dagen
• entree speelgoedmuseum
• parkeer- en tolgelden

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag:
Voor een eenpersoonskamer wordt geen toeslag berekend.

Foto's

Beoordelingen

Vertrekdata Bad Steben

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
26-02-2022 6 dagen €525,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!