Het Frankenwald, is een van de mooiste middelgebergten van Duitsland. Beboste hellingen, ruige steenformaties en prachtige dalen met weiden en uitgestrekte akkervelden bepalen het karakter van het landschap. In de boerendorpen en kleine stadjes, lijkt het soms alsof de tijd heeft stilgestaan.
Ook in de wintermaanden is een vakantie in Bad Steben, met ruim 3200 inwoners een van de grotere plaatsen in het Frankenwald, de moeite waard. Het ‚Kurort’ heeft haar bezoekers van alles te bieden. Een stijlvol ‚Kurzentrum’ met een wandelgalerij uit de 19e eeuw, een ‘Kurpark’ en een gezellig centrum. Het stadje is daarnaast uitermate gunstig gelegen om enkele bezienswaardigheden in de omgeving te verkennen.

Reisprogramma

1e dag: Heenreis. Aankomst in Bad Steben in de loop van de middag.

2e dag: We rijden naar het plaatsje Kulmbach, waar we een bezoek brengen aan de het plaatselijke Brouwerijmuseum. Tijdens een rondleiding komt u van alles aan de weet over de geschiedenis en het brouwproces van ‘Kulmbacher’. Daarna rijden we naar het centrum van het stadje Kulmbach waar u enige tijd op uw gemak kunt rondkijken voordat we terugrijden naar Bad Steben.

3e dag: Vandaag maken we een mooie bustour door het Frankenwald. Er worden stops ingelast in het plaatsje Rödental waar we een bezoek brengen aan de W. Goebel Porzellanfabrik, over de hele wereld beter bekend als de fabrikant van de zogenaamde ‘Hummeltjes’, in Coburg waar u enige tijd op eigen gelegenheid in het mooie centrum kunt rondkijken en in Lauenstein waar we een kijkje nemen in Chocolaterie/Confiserie Lauenstein.

4e dag: Na het ontbijt rijden we naar Bamberg. Deze oude stad is net als Rome gebouwd op zeven heuvels en geldt als een van de mooiste steden van Europa. De terugreis gaat deels door de Fränkische Schweiz, een prachtige streek met nog ongerepte natuur, veel rotspartijen, mysterieuze grotten en diepe dalen. 

5e dag: De stad Bayreuth die vandaag op het programma staat is onlosmakelijke verbonden met de Richard Wagner. Deze bekende componist was de grondlegger van de jaarlijkse ‘Festspiele‘ in de stad. Overal in deze residentie- en universiteitsstad komt men zijn naam dan ook tegen. De terugreis naar Bad Steben gaat via een mooie route. Onderweg wordt nog een een pauze ingelast in het pittoreske plaatsje Mödlareuth waar u in het ‘Deutsch-Deutsches- Museum‘ de sfeer en geschiedenis ervaart van de scheiding tussen Oost- en West-Duitsland.

6e dag: Terugreis. De reis wordt besloten met een afscheidsdiner.

Hotel

Het driesterrenhotel Promenade ligt aan de “Badstrasse“ in het centrum van Bad Steben vlakbij het kuurpark en de 'Kuranlagen'. Alle kamers, die met een lift bereikbaar zijn, zijn voorzien van bad of douche, wc, telefoon, televisie en safe. Een aantal kamers heeft een balkon. In het hotel zijn 2 etages gereserveerd voor niet-rokers. Het hotel heeft een café in Biedermeierstijl, een sfeervolle 'Poststube' en een uitstekend restaurant ('Gutbürgerliche Küche'). In het hotel worden gezellige avonden georganiseerd waar huismuzikanten zorgen voor dans- en stemmingsmuziek.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (ontbijtbuffet en 3-gangen-keuze-diner)
• 1x feestelijk 4-gangendiner
• afscheidsdiner
• welkomstdrankje
• enkele avonden dans- en stemmingsmuziek met de huismuzikanten
• bezoek Hummeltjes fabriek
• bezoek brouwerijmuseum Kulmbach
• bezoek Confiserie Lauenstein
• parkeer- en tolgelden

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag:
Voor een eenpersoonskamer wordt geen toeslag berekend.

Foto's

Beoordelingen

Vertrekdata Bad Steben

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
10-02-2018 6 dagen €425,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!