Het Frankenwald, is een van de mooiste middelgebergten van Duitsland. Beboste hellingen, ruige steenformaties en prachtige dalen met weiden en uitgestrekte akkervelden bepalen het karakter van het landschap. In de boerendorpen en kleine stadjes, lijkt het soms alsof de tijd heeft stilgestaan.

“Das Gefühl: romantisch, natürlich, gesund!“ is het motto van het kuurstadje Bad Steben, met ruim 3200 inwoners een van de grotere plaatsen in het Frankenwald. Het ‚Kurort’ heeft haar bezoekers van alles te bieden. Een stijlvol 'Kurzentrum’ met een wandelgalerij uit de 19e eeuw, een prachtig kuurpark en een gezellig centrum met sfeervolle terrasjes. Het stadje is daarnaast uitermate gunstig gelegen om de bezienswaardigheden in de omgeving te verkennen.

Reisprogramma

1e dag: Heenreis. Aankomst in Bad Steben in de loop van de middag.

2e dag: ’s Morgens bent u vrij om de omgeving van het hotel en het stadje Bad Steben te verkennen. ’s Middags maken we o.l.v. een gids een mooie “7-Tälertocht”. Onderweg kan een kort bezoek worden gebracht aan het ‘Bauernhofmuseum” in het plaatsje Kleinlosnitz.

3e dag: Vandaag rijden we naar het plaatsje Rödental, vlakbij de stad Coburg. Hier bezoeken we de W. Goebel Porzellanfabrik, over de hele wereld beter bekend als de fabrikant van de zogenaamde ‘Hummeltjes’. De fabriek wordt jaarlijks door meer dan 30.000 mensen bezocht. Na het bezoek rijden we naar het mooie centrum van Coburg, waar u de lunch kunt gebruiken en even op uw gemak kunt rondkijken. Via een mooie route keren we aansluitend terug naar Bad Steben waar u de rest van de middag op eigen gelegenheid kunt doorbrengen.

4e dag: Na het ontbijt rijden we naar Bamberg. Deze oude stad is net als Rome gebouwd op zeven heuvels en geldt als een van de mooiste steden van Europa. De terugreis gaat deels door de Fränkische Schweiz, een prachtige streek met nog ongerepte natuur, veel rotspartijen, mysterieuze grotten en diepe dalen.

5e dag: De stad Bayreuth die vandaag op het programma staat is onlosmakelijk verbonden met Richard Wagner. Deze bekende componist was de grondlegger van de jaarlijkse “Festspiele“ in de stad. Overal in deze residentie- en universiteitsstad komt men zijn naam dan ook tegen. De terugreis naar Bad Steben gaat via een mooie route. Onderweg wordt nog een een pauze ingelast in het pittoreske plaatsje Mödlareuth waar u in het ‘Deutsch-Deutsches- Museum‘ de sfeer en geschiedenis ervaart van de scheiding tussen Oost- en West-Duitsland.

6e dag: Terugreis. De reis wordt besloten met een afscheidsdiner.

Hotel

Het driesterrenhotel Promenade ligt aan de 'Badstrasse' in het centrum van Bad Steben vlakbij het kuurpark en de “Kuranlagen“. Alle kamers, die met een lift bereikbaar zijn, zijn voorzien van bad of douche, wc, telefoon, televisie en safe. Een aantal kamers heeft een balkon. In het hotel zijn 2 etages gereserveerd voor niet-rokers. Het hotel heeft een café in Biedermeierstijl, een sfeervolle “Poststube“ en een uitstekend restaurant (“Gutbürgerliche Küche“). In het hotel worden gezellige avonden georganiseerd waar huismuzikanten zorgen voor dans- en stemmingsmuziek.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (ontbijtbuffet en 3-gangen-keuze-diner)
• 1x feestelijk 4-gangendiner en presentje
• afscheidsdiner
• welkomstdrankje
• 1 of 2 dagen dans- en stemmingsmuziek met de huismuzikanten
• bezoek aan Hummeltjes fabriek
• parkeer- en tolgelden

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.  

Toeslag: 
Voor een eenpersoonskamer wordt geen toeslag berekend.

Foto's

Beoordelingen
Helaas, deze reis is niet meer beschikbaar.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!