Het Weserbergland wordt gekenmerkt door glooiende heuvels, de machtige rivier de Weser, kastelen en burchten, historische stadjes en dorpen, natuurparken en veel bezienswaardigheden. Het is een streek van sprookjes en sagen, een gebied om te wandelen en te fietsen, maar zeker ook een gebied om te verkennen en geniet van onder andere rust, gastvrijheid en een goede verzorging.

Het Auetal ligt tussen de beboste heuvels van de Bückeberge en het Wesergebirge. De gemeente bestaat uit 16 dorpen en gehuchten, waarvan Rehren, met ruim 1200 inwoners, een van de grotere kernen is. Tot de historische bezienswaardigheden van de gemeente behoren onder andere de kerken in Hattendorf en Kathrinhagen, uit respectievelijk de 12e en 13e eeuw, en de kleine kapel in Rehren, die in de 16e eeuw gerenoveerd werd.

De plaats Rehren wordt voor het eerst genoemd in het jaar 1182 en is daarmee een van de oudste dorpen van het Auetal. Vanwege de gunstige ligging en infrastructuur is Rehren uitgegroeid tot het hart van de gemeente. Naast het gemeentehuis zijn ook het merendeel van de winkels, vooral rond de centraal gelegen Marktplatz, hier gevestigd.

Reisprogramma

1e dag: Met onderbreking voor een kopje koffie rijden we rechtstreeks naar de Rattenvangersstad Hameln, waar we rond het middaguur zullen arriveren. Na aankomst heeft u volop vrije tijd, om de sfeervolle kerstmarkt te bezoeken, te lunchen, te winkelen, of een wandeling te maken door het historische centrum. U kunt ook een kijkje te nemen in de St. Bonifatiuskerk, bij het Hochzeitshaus, de Rattenvangersfontein of bij een van de vele andere bezienswaardigheden van de stad. In de late middag rijden we naar ons hotel in Rehren, waar na het diner een gezellige muziekavond op het programma staat.

2e dag: Na het ontbijt nemen we afscheid en rijden we via een mooie route naar Bielefeld, waar we nog voor het middaguur arriveren. Ook in deze stad is elk jaar een bijzonder sfeervollle Weihnachtsmarkt. Bij ruim 120 stands kunt u in de binnenstad terecht voor de mooiste kerstversieringen, voor iets lekkers, iets bijzonders of een leuk presentje. Naast een gezellige winkelcentrum is ook de Altstadt, met onder andere de Alter Markt, die wordt omgeven door prachtige patriciërswoningen, ook is het fraaie Jugendstil Stadstheater uit 1904 zeer de moeite waard. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

We hebben kamers gereserveerd in het prima, familiair gerunde Waldhotel Mühlenhof. Alle kamers zijn voorzien van douche of bad, wc en televisie. Het barrièrevrije hotel heeft een lift, gezellige verblijfsruimtes, een prima restaurant, binnenbad, biljart, tafeltennistafel, minigolf en een ‘Wassertretbecken’.

Inbegrepen

• 1x overnachting met ontbijtbuffet
• 1x prima 3-gangendiner/buffet
• afscheidsdiner
• welkomstdrankje
• muziekavond met live muziek
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag:
Eenpersoonskamer € 13,- (beperkt beschikbaar)

Foto's

Beoordelingen
Helaas, deze reis is niet meer beschikbaar.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!