Aan de rand van de imposante Alpen en de vermaarde Dolomieten ligt een prachtige landstreek met een ongelofelijke aantrekkingskracht nl. ‘Alto Adige’ oftewel ‘Süd-Tirol’. Het typische van Zuid-Tirol is dat hier geschiedenis en traditie hand in hand gaan met het moderne leven. Dit in combinatie met een verpletterende, mooie natuur, maakt dit het ontdekken van Süd-Tirol meer dan waard.

Heden en verleden zijn in Süd-Tirol samengesmolten tot een nieuwe dimensie: levendige tradities met een mediterrane levensstijl, oude ambachten met moderne cultuur, eeuwenoude burchten met uitnodigende luxe hotels, typisch Süd-Tiroler specialiteiten met de Haute Cuisine.

Ook in de sfeervolle adventstijd is het hier genieten geblazen. Het winterse landschap met de vele lichtjes, de bijzonder kerstversiering en de sfeervolle kerstmarkten zorgen voor een werkelijk onvergetelijk ambiance.

Auer, in het Italiaans Ora, ligt ca. 20 km ten zuiden van Bolzano. Het stadje met ca. 3500 inwoners ligt aan de voet van de Dolomieten en aan het begin van de ‘Südtiroler Weinstraße’. De vakantieganger wordt in deze landelijke omgeving hartelijk welkom geheten en is verzekerd van de spreekwoordelijke ‘Südtiroler Gastlichkeit’. In het schilderachtige oude centrum van Auer liggen oude steegjes en een aantal oude, zelfs uit de late middeleeuwen stammende bouwwerken. Ook de gotische dorpskerk St. Peter heeft prachtige muurschilderingen en een bijzonder waardevol interieur.

Reisprogramma

1e dag: Heenreis.

2e dag: Deze dag bezoeken we de stad Bolzano waar u in het centrum op de Waltherplatz de sfeervolle kerstmarkt kunt bezoeken. Op de terugweg naar het hotel wordt nog een pauze ingelast in het plaatsje Eppan-St. Pauls, waar in de straatjes en steegjes rond de dorpskerk bijna 100 kerstkribben tentoongesteld worden.

3e dag: Vandaag brengen we een bezoek aan Verona, stad van Romeo en Julia, en over de gehele wereld bekend als theaterstad. In het oude stadscentrum, dat een elegante aristocratische uitstraling heeft, zijn alle bouwstijlen terug te vinden. In het Romeinse Amfitheater (Arena di Verona) worden elk jaar opera’s van o.a. Verdi, Puccini en Rossini opgevoerd. Geniet van de sprookjesachtige kerstsfeer op de Piazza Dante.

4e dag: De Middeleeuwse bisschopsstad Brixen is zeker in de adventstijd een bezoek meer dan waard. De Weihnachtsmarkt am Domplatz’ en de kruisweg in de plaatselijke Dom zijn zonder twijfel de hoogtepunten van deze dag. Op de terugreis wordt nog een langere pauze ingelast voor een bezoek aan de Middeleeuwse Kerstmarkt in het idyllische plaatsje Klausen.

5e dag: In de loop van de dag rijden we naar het nabijgelegen plaatsje Neumarkt, bekend van de Venetiaanse arcaden en haar kleine bijzonder sfeervolle kerstmarkt. ’s Avonds wordt een winterse wandeling door het oude Auer gemaakt.

6e dag: Terugreis. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

U verblijft het Familiehotel Amadeus, waar alle kamers zijn voorzien van douche, wc, telefoon, televisie, föhn en safe. De familie Gallmetzer is er alles aan gelegen om de gasten tevreden te stellen, zodat u bent verzekerd van een persoonlijke benadering, een familiaire atmosfeer en een uitstekende verzorging. Het hotel beschikt over een lift, sfeervol restaurant, gezellige bar, mooi terras en een prachtige tuin met buitenbad en ligt vlakbij het historische deel van Auer.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (uitgebreid ontbijtbuffet en prima 3-gangendiner met saladebuffet)
• 1x Süd-Tiroler-Abend met specialiteitenbuffet
• welkomstdrankje
• afscheidsdiner
• filmavond over Süd-Tirol
• wandeling Auer met Glühwein
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur
mogelijk.

Toeslag:
Eenpersoonskamer € 65,- (beperkt beschikbaar)

Foto's

Beoordelingen
Helaas, deze reis is niet meer beschikbaar.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!