Wanneer de lente in aantocht is en de temperaturen langzaam weer omhoog gaan, is een reis naar Süd-Tirol in Italië extra aantrekkelijk. De uitgestrekte appelboomgaarden staan dan meestal in volle bloei en zijn veranderd in een zee van wit-rose bloemen. 

Aan de rand van de imposante Alpen en de vermaarde Dolomieten ligt een
prachtige landstreek met een ongelofelijke aantrekkingskracht nl. ‘Alto Adige’ oftewel ‘Süd-Tirol’. Het typische van Zuid-Tirol is dat hier geschiedenis en traditie hand in hand gaan met het moderne leven. Dit in combinatie met een verpletterende, mooie natuur, maakt dit het ontdekken van Süd-Tirol meer dan waard.

Auer, in het Italiaans Ora, ligt ca. 20 km ten zuiden van Bolzano. Het stadje met ca. 3500 inwoners ligt aan de voet van de Dolomieten en aan het begin
van de ‘Südtiroler Weinstraße’, midden tussen immense appelboomgaarden en wijnvelden. In het schilderachtige oude centrum van Auer liggen oude steegjes en een aantal oude, zelfs uit de late middeleeuwen stammende, bouwwerken.

Reisprogramma

1e dag: Heenreis.

2e dag: Tijdens een wandeling door Auer krijgt u niet alleen historische bezienswaardigheden te zien. U wandelt deels ook midden tussen de in bloei staande appelboomgaarden. 

3e dag: Vandaag brengen we een bezoek aan Verona, stad van Romeo en Julia. In het oude stadscentrum, dat een elegante aristocratische 72 uitstraling heeft, zijn alle bouwstijlen terug te vinden. In het Romeinse Amfitheater (Arena di Verona) worden elk jaar opera’s van o.a. Verdi, Puccini en Rossini opgevoerd.

4e dag: Tijdens een rit over de Dolomitenstraße, een technisch meesterwerk dat al in 1909 voor het verkeer werd geopend, kunt u genieten van ongekend mooie en afwisselende panorama’s. 

5e dag: Vandaag maken we o.l.v. onze gids ‘Helmuth’ een bloesemwandeling over het oude baantraject van de Fleimstalbahn. Ook is er een mooie rit naar de ‘Ritten’, een golvend en zonnig hoogplateau, met opvallende aardpiramides gepland. Vanaf deze hoogvlakte heeft men een uniek panorama in alle richtingen.

6e dag: Deze dag maken we een rit over de Süd-Tiroler Weinstraße. We rijden midden door immens grote wijngaarden en door vele kleine dorpjes.

7e dag: Verrassingsdag! De chauffeur zorgt in overleg met de hotelier voor een extra excursie. Dit kan een bezoek aan Bolzano of aan het stadje Vipeteno zijn, of een rondrit door het Pustertal. Laat u verrassen!

8e dag: Terugreis. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

Wij hebben kamers gereserveerd in het driesterren Hotel Heide Park, gelegen aan de rand van Auer. Alle kamers zijn voorzien van een douche en toilet, föhn, bureau, kledingkast, lcd-tv, telefoon, kluisje en sommige hebben een balkon/terras. Het hotel beschikt over een panoramalift, bar en restaurant, taverne, biertuin, terras en een buitenzwembad.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (uitgebreid ontbijtbuffet en prima 3-gangendiner met saladebuffet)
• 1x diner met Italiaanse specialiteiten
• 1x diner met Süd-iroiler specialiteiten
• wijnproeverij
• welkomstdrankje
• muziekavond
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk. 

Toeslag:
Eenpersoonskamer vanaf € 90,-.

Foto's

Beoordelingen

Vertrekdata Auer

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
08-04-2023 8 dagen €775,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!