Tijdens deze 8-daagse reis maakt u niet alleen kennis met een stukje ongerept Zweden, ook de stad Stockholm en enkele andere fraaie Zweedse plaatsen  zoals Karlsborg en Örebrö zullen zonder enige twijfel onuitwisbare indrukken bij u achterlaten. Verder kunt u deelnemen aan een verrassende elandensafari.

Midden-Zweden is een dunbevolkt en waterrijk gebied. Het glooiende landschap met vele bossen, rivieren, bijzondere flora en fauna kan u het gevoel geven alleen op de wereld te zijn. Bossen bedekken een groot deel van Zweden en met name sparren. De natuur wordt beschermd door middel van  natuurreservaten en nationale Parken. We verblijven 5 nachten in het plaatsje Åsbro bij gastvrije Nederlandse eigenaren midden in de Zweedse natuur.

Reisprogramma

1e dag: Via de Duitse snelwegen rijden we naar de Duitse havenstad Kiel waar we aan boord gaan van één van de luxe schepen van de Stena Line voor de overtocht naar het Zweedse Göteborg.

2e dag: Na het ontbijt aan boord rijden we langs de oostkust van het Vätternmeer naar Åsbro, waar we in de late middag bij ons hotel voor de komende dagen zullen arriveren.

3e dag: Het Tiveden National Park, gelegen tussen het Vänernmeer en het Vätternmeer, is ruim 2000 ha. groot en heeft 34 km. aan wandelpaden. Het ruige heuvelachtige gebied wordt gekenmerkt door, kloven, rotsformaties, grotten en oude bossen en een bijzondere flora en fauna. Indien de tijd het toelaat brengen we een kort bezoek aan Olshammersgården, een fraai landgoed met een kerkje gebouwd in 1620 gewijd aan de Heilige. Brigitta, Daarna rijden we naar Karlsborg. Dit bijzonder mooie op het schiereiland Vanäs gelegen stadje is vooral bekend om zijn imposante fort. Via route langs de westkust en een stop in Askersund, bekend om zijn vele houten gebouwen, rijden we terug naar het hotel. 

4e dag: Vandaag gaan we met de lijnbus no. 700 (bushalte 750 m.), een belevenis op zichzelf, naar het stadje Örebro, gelegen ca. 35 km ten noorden van Åsbro. Örebro is een compacte stad, gelegen in een waterrijke omgeving met een prachtige natuur, waar heden en verleden bijna perfect samenkomen. Er is veel te zien en te doen. Naast de vele  bezienswaardigheden, waaronder het imposante kasteel, watertoren Svampen en het Wadköping  openluchtmuseum zijn er fraaie parken en tuinen.

5e dag: Na een vroeg ontbijt rijden we naar de Zweedse hoofdstad Stockholm. Tijdens een sightseeingtour krijgt u tekst en uitleg en de belangrijkste bezienswaardigheden zoals Gamla Stan, (= de oude stad), het  stadhuis, het koninklijk paleis, slot Drottningholm en de Vikingennederzetting Birka te zien. Daarna krijgt u  enige vrije tijd om zelf op verkenning uit te gaan voordat we terugrijden naar het hotel. 

6e dag: Het eerste reisdoel van deze dag is het historische stadje Motola, idyllisch gelegen tussen het meer  Boren en het Vätternmeer. We kijken hier op ons gemak rond waarna we verder rijden naar Vadstena, een  middeleeuwse stad met een fantastisch uitzicht over het Vätternmeer. Daarna nemen wij een kijkje bij  het sluizencomplex in Berg en maken we, indien mogelijk, een boottocht over het Götakanaal. 

7e dag: We nemen afscheid van René en Noortje en beginnen aan de terugreis. Op weg naar Göteborg  maken we nog een langere stop in Gränna alom bekend om de rood-wit gestreepte zuurstokken. Voordat we inschepen voor de overtocht naar Kiel krijgt u nog vrije tijd in deze fraai stad aan het Kattegat. 

8e dag: Ontbijtbuffet aan boord. Daarna terugreis naar Nederland, waar we in de loop van de middag zullen arriveren.

Hotel

In Zweden verblijft u 5 nachten in het ***Hotel PerOlofGården rustig gelegen aan een meertje nabij het plaatsje Åsbro ruim 100 km ten noordwesten van de stad Norrköping. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met douche, wc, televisie en bureau. Er is geen lift, wel zijn er enkele kamers op de begane grond beschikbaar.
Het hotel heeft een prima restaurant, een sfeervol Labyrint Café, terras, privé-strand, doolhof, loungebar en fietsverhuur. De Nederlandse eigenaren René en Noortje zullen alles in het werk stellen om u een onvergetelijke Zweedse ervaring te bezorgen.

Inbegrepen

• overtocht Kiel-Göteborg v.v.
• 2x overnachting aan boord in tweepersoonsbinnenhut met douche en toilet
• 2x verzorging aan boord op basis van halfpension (ontbijt- en dinerbuffet)
• 5x overnachting in Hotel PerOlofGården incl. ontbijtbuffet
• 3x diner in het hotel
• 1x diner in of nabij Stockholm
• 1x diner onderweg
• busticket lijnbus 700 Örebro v.v.
• sightseeing Stockholm o.l.v. Nederlandssprekende gids
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag:
• eenpersoonskamer/binnenhut* € 315,-
• eenpersoonskamer/buitenhut* € 360,-
• tweepersoonsbuitenhut € 50,- p.p.

* zeer beperkt beschikbaar (alleen op aanvraag)

Opstappen:
Per reis worden aparte servicelijnen (ophaalroutes) samengesteld. In heel veel gevallen zal dit uw woonplaats
zijn. Wij hebben ook in Zuid-Limburg en in Eindhoven opstapplaatsen gecreëerd. Het ophalen en terug-brengen, beschouwen wij als een service, waarvan u geen gebruik hoeft te maken. U kunt te allen tijde  opstappen in onze standplaats Beringe, waar u uw auto veilig en gratis kunt parkeren of u kunt zich naar het verzamelpunt laten brengen. Ca. 1 week voor vertrek ontvangt u de benodigde reisbescheiden zoals vertrektijden, opstapplaatsen, kofferlabels, adresgegevens hotels etc.

Beoordelingen

Vertrekdata Hart van Zweden

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
18-08-2024 8 dagen €1375,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!