Andorra is een klein bergstaatje (468 km2) en ligt midden in de Pyreneeën, op de grens van Frankrijk en Spanje. Hier geniet men van het beste van twee werelden; van de Spaanse zon en van het leven als god in Frankrijk. Het ruige, indrukwekkende berglandschap wordt gekenmerkt door leuke bergdorpjes, groene valleien, afgewisseld door reusachtige bergtoppen.

De hoogste top is de Pic de Comapedrosa (2942 m) en in het dwergstaatje is geen plek onder de 800 m. te vinden.

Andorra is een geweldige vakantiebestemming, zowel in de zomer als in de winter. ‘s Zomers nodigen de schitterende bergen uit voor een heerlijke wandeling langs kristalheldere bergmeren en door groene valleien. In de winter verandert Andorra in een wit landschap met uitstekende mogelijkheden voor een skivakantie. De traditionele dorpjes met musea en kerken onthullen de geschiedenis van het volk. Andorra is zeer zeker ook geliefd vanwege de uitstekende en belastingvrije shopping mogelijkheden.

Reisprogramma

1e dag: Via België en Luxemburg rijden we naar het zuiden. Diner en overnachting om omgeving Macon/ Bourg-en-Bresse.

2e dag: Na een vroeg ontbijt rijden we verder zuidwaarts. In de loop van de middag arriveren we in het prinsdom Andorra.

3e dag: Vandaag maken we een tocht door het oostelijke deel van Andorra, Les Valls d’ Orient. Tijdens de tour vertelt de gids over het heden en verleden van dit aparte staatje. We bezoeken o.a. de wintersportplaats Pas de La Casa en rijden vervolgens via Grau Roig, Bordes d’ Envalira, Soldeu en El Tarter naar Canillo. Hier maken we een fotostop bij het romaanse kerkje van St. Joan de Caselles en bezoeken vervolgens de Basiliek van Nostra Senyora de Meritxell, beschermheilige van Andorra.

4e dag: Tijdens een tweede rondrit door Les Valls del Nord, de noordelijke valleien, bezoeken we o.a. het dorpje Ordino en rijden we vervolgens door de gelijknamige Vallei met vele pittoreske dorpjes, zoals La Cortinada en Llorts. Korte stops zijn er ook bij het romaanse kerkje van St. Marti de la Cortinada en bij de ijzermijnen van Llorts. Via La Massana rijden we weer terug naar Andorra-Stad.

5e dag: Na het ontbijt rijden we naar de bisschopsstad Seu d’Urgell, waar we de lokale weekmarkt kunnen bezoeken. Heerlijk slenteren en genieten van al het moois en lekkers om ons heen. Cultuurliefhebbers kunnen eventueel een bezoekje brengen aan de Kathedraal van Sta. Maria en/of het Diocese Museum. Bij mooi weer kan een wandeling om het wildwaterkanaal en meer van het Olympische Rafting Park worden gemaakt.

6e dag: We verlaten het mooie Andorra en rijden via de dorpjes Organya en Oliana, langs enkele schitterende stuwmeren naar Solsona. In dit middeleeuwse vestingstadje wordt een langere pauze ingelast. Misschien kunnen we een kijkje nemen bij de ijsbron en de reuzen van Solsona, enorm grote poppen die tot leven worden gebracht ten tijde van stadsfeesten. In de late namiddag arriveren we bij ons hotel in Santa Susanna.

7e dag: Vrije dag. U kunt uitrusten, een (strand)wandeling maken, Santa Susanna verkennen of gebruik maken van de faciliteiten van het hotel.

8e dag: De Catalaanse hoofdstad Barcelona, is een stad die nooit verveeld. Ook al bent u hier reeds eerder geweest. We starten met een City Highlight Tour door Barcelona o.l.v. een zeer bekwame gids. Enkele hoogtepunten zijn het uitzicht van de berg Montjuich, het monument van Columbus, de Paseo de Gracia met haar modernisme huizen, waaronder die van de wereldberoemde architekt Gaudi en de wereldberoemde kathedraal van Gaudi, La Sagrada Familia. Na de city tour is er nog wat tijd voor een wandeling op de Ramblas, dé flaneerboulevard van Barcelona, met aan de ene kant de ‘Plaza de Catalunya‘ en aan de andere kant de Haven met het Columbusmonument. Zijdelings van de Ramblas vinden we de Gotische Wijk, het koningsplein ‘La Plaza Reial‘ en de stadsmarkt ‘La Boqueria‘. 

9e dag: Na het ontbijt verlaten we Santa Susanna. Onderweg worden voldoende stops ingelast. Diner en overnachting omgeving Macon/Bourg-en-Bresse.

10e dag:
Terugreis. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

Op de heen en terugreis wordt overnacht in prima middenklasse hotels in de omgeving van Bourg-en-Bresse. Alle kamers zijn minimaal voorzien van douche of bad, toilet en televisie. In Andorra verblijft u vier nachten in het viersterren Hotel Centric Atiram (of gelijkwaardig) gelegen in het centrum van Andorra la Vella. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met douche of bad, toilet, haardroger, televisie, telefoon en safe. Het hotel heeft een lift, uitstekend restaurant, gezellige bar en een spa met o.a. sauna en whirlpool. In Santa Susanna, waar u drie nachten verblijft, hebben we kamers gereserveerd in het viersterren Aqua Hotel Onabrava (of gelijkwaardig). Alle kamers zijn uitgerust met douche of bad, wc, airco, televisie, safe, telefoon en minibar. Verder staan o.a. een lift, restaurant en meerdere bars ter beschikking.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (uitgebreid ontbijtbuffet en ‘s avonds een goed dinerbuffet, bij de overnachtingshotels
3-gangendiner)
• 4x verrassende lunch
• afscheidsdiner
• welkomstcocktail in Andorra
• 3 dagen gids voor sightseeing Andorra
• bezoek Basiliek H. Meritxell
• bezoek bodega-distilleerderij
• stadsrondrit Barcelona o.l.v. Nederlandssprekende gids
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur
mogelijk.

Toeslag:
Eenpersoonskamer € 225,-

Op vier dagen hebben we ook lunches, inclusief wijn en water, voor u gereserveerd. Zoals een verrassende lunch boven bij de skipistes, een tapas lunch in La Massala, een supergezellige grillparty met muziek in Os de Civis en één typisch Catalaanse lunch in het hotel in Santa.

Foto's

Beoordelingen
Helaas, deze reis is volgeboekt of niet meer beschikbaar.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!