Naast de bezoeken aan vermaarde en geliefde stad Barcelona, zijn er onder meer excursies gepland naar het wereldberoemde kloostercomplex van Montserrat, de historische stad Tarragona en staat er een rit langs de kustlijn van de Costa Brava op het programma. Een reis met veel hoogtepunten en alleen daarom al meer dan de moeite waard.

Catalonië, in het Spaans Catalunya, is een van de zeventien onafhankelijke regio’s, die in het noordoosten van Spanje ligt. De regio, met ruim 7 miljoen inwoners wordt in het zuiden begrensd door Valencia, in het westen door Aragon, in het noorden door Frankrijk en in het oosten door de Middellandse Zee. De totale kustlijn bedraagt bijna 600 km, waarvan de Costa Brava met ruim 200 km wellicht het meest bekend is. Catalonië wordt gezien als het meest welvarende deel van Spanje en heeft een zeer sterke eigen identiteit. Het gebruik van de eigen taal, het Catalaans, wordt door de plaatselijke regering gestimuleerd.

Bij de meeste mensen is het gebied vooral bekend van drukbevolkte zandstranden, zonnige zomervakanties, discotheken en uitgaande jeugd. Deze streek heeft echter veel meer te bieden. De tegenstellingen in het landschap, het mediterrane klimaat, de combinatie tussen badplaatsen en vissersdorpjes, het schilderachtige achterland, de bezienswaardigheden en natuurlijk de prachtige stad Barcelona. Redenen te over om juist hier in de carnavalsweek een boeiende vakantie door te brengen.

LET OP: deze reis is VOLgeboekt!

Reisprogramma

1e dag: Via Belgie en Luxemburg rijden we zuidwaarts. Diner en overnachting omgeving Mâcon/Lyon.

2e dag: Na het ontbijt rijden we verder richting Spanje. In de loop van de middag arriveren we in Calella. Nadat we hebben ingecheckt, kunt u op eigen gelegenheid deze leuke badplaats verkennen.

3e dag: Vandaag een eerste kennismaking met Barcelona. ‘Mia Guapa’ wordt Barcelona genoemd, ofwel ‘mijn schoonheid’. De Catalaanse hoofdstad heeft, met een geschiedenis van meer dan 2000 jaar, haar duizenden bezoekers dan ook zeer veel aan schoonheid te bieden. De invloed van Romeinen, Arabieren en Christenen is in de stad overal duidelijk zichtbaar. Barcelona is een stad van eindeloze combinaties. Hand in hand gaan er bloeiende cultuur- en parklandschappen, promenades en plekjes in de oude binnenstad, heuvel (Montjuic) en haven (Port Vell), voetbal (Barca) en kunst (Gaudi). Barcelona is een stad om verliefd op te worden. O.l.v. een gids maken we in de voormiddag een grote rondrit door de stad waarbij vele markante bezienswaardigheden de revue zullen passeren. Het oude centrum, de wereldberoemde gotische kathedraal, de vroegere Joodse wijk El Call, het historische koninklijke paleis ‘Palau Reial Major’ enz. enz. De middag kan iedereen vrij besteden. Aan te bevelen zijn een wandeling over ‘de Rambla’, de 1200 meter lange glamourpromenade en een bezoek aan het sprookjesachtige ‘Palau Guell’ met vele wonderlijke scheppingen van Jugendstilgenie Antoni Gaudi.

4e dag: Vandaag brengen we een bezoek aan het wereldberoemde kloostercomplex van Montserrat, ca 100 km ten westen van Calella. Gelegen op een bijna onbereikbare rots is Montserrat het heiligdom van Catalonië. Pelgrims uit heel Europa bezoeken de beroemde Zwarte Madonna die zich in deze kerk bevindt.

5e dag: Tijdens een rit langs de Costa Brava passeren we diverse badplaatsen waaronder Malgrat de Mar, Blanes, Lloret de Mar en Rosas. Op diverse schilderachtige plaatsen zal een korte of langere stop worden gemaakt.

6e dag: Rustdag voor chauffeur. U kunt uitrusten, zich in Calella vermaken of met openbaar vervoer nogmaals de stad Barcelona bezoeken.

7e dag: Na het ontbijt rijden we naar de historische stad Tarragona, ca. 110 km ten zuiden van Barcelona. Tarragona was eens de grootste stad van het door de Romeinen beheerste deel van Spanje. Vele overblijfselen, waaronder Circus Maximus, herinneren nog aan deze glorieuze tijd. In de loop van de middag keren we weer terug naar Calella.

8e dag: Na het ontbijt verlaten we Calella. Onderweg worden voldoende stops ingelast. Indien de tijd het toelaat nemen we een kijkje bij de Pont du Gard, een aquaduct/brug uit de tijd van de Romeinen. Diner en overnachting in de omgeving Mâcon/Lyon.

9e dag: Terugreis. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

Op de heen- en terugreis wordt overnacht in prima middenklasse hotels omgeving Mâcon/Lyon. Alle kamers zijn minimaal voorzien van douche, toilet, telefoon en televisie. In Calella zijn kamers gereserveerd in het uitstekende viersterren Hotel H-Top Calella Palace. Alle kamers in dit uitstekende hotel zijn voorzien van douche of bad, toilet, balkon, telefoon, televisie en airco. Dit hotel ligt heel centraal op ca. 500 m vanaf de boulevard en het strand en heeft veel faciliteiten voor haar gasten waaronder een prima restaurant, bar en lift.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (uitgebreid ontbijtbuffet en ’s avonds een goed diner)
• afscheidsdiner
• stadsrondrit Barcelona o.l.v. Nederlandssprekende gids
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur
mogelijk.

Toeslag:
Eenpersoonskamer € 180,-

Beoordelingen
Helaas, deze reis is niet meer beschikbaar.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!