Deze 233 kilometer lange fietsroute voert u door het Altmühltal, het grootste natuurpark van Duitsland en tevens fietsparadijs. Fietsen in dit dal is een must voor iedere fiets- en natuurliefhebber.

De ‘Altmühlradweg’ wordt gekenmerkt door romantische valleien, de altijd traag stromende rivier de Altmühl, steile rotspartijen en brede hoogvlakten. Een woeste omgeving, waar miljoenen jaren geschiedenis aan de oppervlakte ligt. De kalkplaten zitten vol met kleine mosseltjes en fossielen die een bezienswaardigheid op zich vormen. De route is goed aangegeven en via een prachtig natuurgebied, vlakke wegen en paden fietst u naar het eindpunt Kelheim, waar de Altmühl uitmondt in de Donau. Onderweg is er voldoende tijd om kennis te maken met de vele middeleeuwse steden, burchten en andere bezienswaardigheden.

Reisprogramma

1e dag: Via de Duitse autobaan rijden we naar ons hotel het plaatsje Enkering.

2e dag: Na het ontbijt brengt de touringcar u naar Windelsbach waar de eerste etappe van onze Altmühlradweg begint. U fietst vervolgens naar Hornau, waar de Altmühl ontspringt, langs o.a. Binzwangen en Colmberg naar Ansbach waar de tocht van vandaag eindigt. Fietsroute ca. 30 km.

3e dag: De etappe begint in Ansbach. U fietst via de middeleeuwse stadjes Herrieden en Ornbau en langs de Altmühlsee naar Gunzenhausen. Gunzenhausen heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot hét toeristische metropool van het Fränkische Seenland. Fietsroute ca. 45 km.

4e dag: Vandaag begint u in Gunzenhausen te fietsen. Via Aha, Windsfeld en Markt Berolzheim komt u in het plaatsje Graben. Vanaf Graben volgt u de borden Weißenburg, een voormalige Romeinse pleisterplaats, waar de etappe van deze dag eindigt. Fietsroute ca. 30 km. Voordat u aan de etappe van deze dag begint kunt u ook vanuit Gunzenhausen een mooie fietstocht maken rond de 450 hectare grote Altmühlsee. Het uitgestrekte meer is zeer geliefd bij surfers en zeilers. Bezoekt u ook eens het vogeleiland met meer dan 220 zeldzame vogels die in alle rust broeden. (ca. 15 km extra).

5e dag: Vandaag verandert het landschapsbeeld en begint het Frankische gebergte. Het dal wordt smaller en steiler en de Altmühl baant zich een weg door het steile rotslandschap. Vanaf hier laat het dal zich van zijn mooiste kant zien. Vanaf Weißenburg fietst u eerst naar Treuchtlingen met zijn thermaalbaden. Daarna volgt u een route langs plaatsen als Pappenheim, Solnhofen en Dollnstein die u uitnodigen voor een korte stop. In bisschops- en universiteitsstad Eichstätt, eindigt de tocht van vandaag. Fietsroute ca. 60 km.

6e dag: Vrije dag. U kunt er voor kiezen om uit te rusten, gebruik te maken van de faciliteiten van het hotel of een wandeling te maken door Enkering. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om een extra fietstocht te maken.

7e dag: Na het ontbijt fietst u via een mooie route langs Pfünz, Arnsberg en Kipfenberg. Onderweg passeert u het 70 hectare grote Gungoldinger Wacholderheide. Het is één van de mooiste natuurgebieden in het Altmühltal. In het stadje Beilngries kunt u genieten van het prachtige uitzicht op Slot Hirschberg voordat u via Töging, waar de Altmühl uitmondt in het Main Donau-Kanaal, verder fietst naar het eindpunt van vandaag, Dietfurt. Fietsroute ca. 56 km.

8e dag: De laatste fietsdag begint in Dietfurt. U fietst via de gezellige stad Riedenburg en de bekende houten brug in Essing, naar het eindpunt van de Altmühlradweg, het pittoreske plaatsje Kelheim. Hier heeft u de mogelijkheid om op eigen gelegenheid een boottocht over de Donau te maken naar het klooster van Weltenburg. Fietsroute ca. 35 km. U kunt er ook voor kiezen de laatste etappe uit te breiden door een uitstapje te maken naar Altmannstein in het romantische Schambachdal of een stevige klim te maken naar Burcht Prunn waar u kunt genieten van een sprookjesachtig uitzicht.

9e dag: Terugreis. De reis wordt besloten met een prima diner

Hotel

Hotel Gasthof Heckl, waar we verblijven, is een familiebedrijf in het hart van het natuurpark Altmühltal. De mooie en rookvrije kamers hebben een zithoek en een televisie. Elke kamer heeft een eigen badkamer met een toilet en een douche. 's Ochtends kunt u genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet en ‘s avonds van een prima dinerbuffet. Het driesterrenhotel heeft een lift, een gezellige bar ‘Moier’s Vinothek', gratis internet en een mooie wintertuin.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (uitgebreid ontbijtbuffet en prima dinerbuffet)
• afscheidsdiner
• welkomstdrankje
• uitgebreid informatiepakket met o.a. fietsroutes en een beschrijving van bezienswaardigheden op de route
• ondersteuning en begeleiding door chauffeur/reisleider
• muziekavond
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk. 

Toeslag: 
• eenpersoonskamer € 175,-
• huurfiets op aanvraag

Ophaalschema: 
Bij deze fietsreizen is een beperkt ophaalschema van toepassing. 

Fietsbus: 
Deze fietsvakantie wordt uitgevoerd met een van onze luxe touringcars met onze nieuwe fietsaanhanger. Dat wil zeggen dat uw eigen fiets (of eventueel huurfiets) een plaats krijgt in deze aanhangwagen. Op deze manier kunt u met de fiets die u gewend bent op comfortabele wijze genieten van uw actieve vakantie.

Begeleiding: 
De chauffeur is bij deze reis net als bij al onze andere reizen uw begeleider en aanspreekpunt. Bij vragen, wensen, problemen (bijv. met uw fiets) zal hij u met raad en, indien mogelijk daad, ter zijde staan. Hij blijft gedurende de reis in de buurt en is mobiel bereikbaar. Indien nodig brengt hij u ’s morgens naar het beginpunt van de fietsroute en haalt hij u in de loop van de middag op bij het eindpunt van de dag.

Foto's

Beoordelingen

Vertrekdata Altmühlradweg

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
24-07-2023 9 dagen €995,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!