Het Ahrdal is een van de mooiste en drukst bezochte zijdalen van de Rijn. De Ahr ontspringt in de Eifel bij Blankenheim en mondt na ruim 90 km bij het plaatsje Kripp in de Rijn uit. Het snelstromende riviertje baant zich met veel bochten een weg door de leisteenrotsen.

De hellingen zijn bedekt met veel bos, burchtruïnes, wijngaarden en in de wintermaanden mogelijk een laagje sneeuw. Het typische wijndorp Altenahr is een levendig plaatsje dat vrijwel het gehele jaar door veel toeristen wordt bezocht. Het stadsbeeld wordt bepaald door de ruïne van de burcht Are die in de 12e eeuw werd gebouwd. Vanaf de toren heeft men een magnifiek uitzicht over het Ahrdal. Ook de van oorsprong Romaanse Pfarrkirche stamt uit de 12e eeuw en is het bekijken meer dan waard. Het speciale programma van deze najaarsaanbieding omvat op de 1e dag een bezoek aan de sfeervolle Weihnachtsmarkt van Bonn, terwijl op de 2e dag de kerstmarkt in Ahrweiler wordt bezocht.

Reisprogramma

1e dag: Met onderbreking voor een kopje koffie rijden we rechtstreeks naar Bonn, waar we nog voor de middag zullen arriveren. Na aankomst heeft u volop vrije tijd, om de sfeervolle kerstmarkt te bezoeken, te lunchen, te winkelen of misschien het ‘Altes Rathaus’, de Munsterkerk met zijn vijf spitse torens, of een museum te bezoeken. In de loop van de middag rijden we verder naar Altenahr waar we inchecken bij Hotel Royal Montana. Na het diner is een gezellige muziekavond gepland.

2e dag: Na het ontbijt heeft u nog even tijd om het stadje Altenahr te verkennen voordat we richting Ahweiler vertrekken, waar
we rond het middaguur zullen arriveren. Door de unieke locatie midden in de stad en omgeven door historische gebouwen en
de St. Laurentiuskerk, wordt de Weihnachtsmarkt’ van Ahrweiler door menigeen gezien als de mooiste van de hele regio. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

U verblijft in Hotel Royal Montana, gelegen het centrum van Altenahr. Alle kamers in dit eenvoudige doch prima ***hotel zijn voorzien van douche of bad, toilet en televisie. Het hotel heeft een lift, prima restaurant, lobby, ‘Wintergarten’ en ‘Biergarten’.

Inbegrepen

• 1x overnachting met ontbijtbuffet
• 1x prima 3-gangendiner
• afscheidsdiner
• welkomstdrankje
• muziekavond met live muziek
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag:
Eenpersoonskamer € 12,- (beperkt beschikbaar)

Foto's

Beoordelingen
Helaas, deze reis is niet meer beschikbaar.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!