Het milde klimaat en het prachtige, meer dan 2000 jaar oude, wijnlandschap langs de rivier de Moezel nodigt menige vakantieganger uit tot een bezoek. Het motto ‘an der Mosel ist immer etwas los’ is hier dan ook zeker van toepassing.
Alken an der Mosel is een klein idyllisch wijn- en vakantiedorp gelegen aan de oever van de Moezel. Het is een zeer oud stadje met nog resten van muren en torens uit lang vervlogen tijden. Een kijkje in de St. Michaels Kapelle met fresco’s uit de 13e en 15e eeuw, het oude kerkhof en het barokke Burghaus zijn zeker de moeite waard. Op de Alkener Ley ligt de uit 1192 stammende burcht Thurant. Een wandeling door de wijnbergen, een ‘Weinprobe’, een bezoek aan een van de vele wijn- of dorpsfeesten, een fietstocht langs of een boottocht op de Moezel, een excursie naar een van de vele bezienswaardigheden in de omgeving. Er is altijd wel iets te beleven of te doen. Gelegen tussen Koblenz, de stad waar de Moezel in de Rijn stroomt, en vlakbij ‘Moselmetropool’ Cochem, is Alken een ideale locatie om deze streek te verkennen.


Reisprogramma

1e dag: Na de ophaalroute rijden we richting Koblenz waar een langere pauze wordt gemaakt bij de ‘Festung Ehrenbreitstein‘, van waar u een mooi uitzicht heeft op stad. In de loop van de middag rijden we verder naar Alken an der Mosel. Na aankomst heeft u nog voldoende tijd om de omgeving van het hotel verkennen.

2e dag: Via een mooie route o.l.v. de chauffeur rijden we naar het plaatsje Kirschweiler waar we een edelsteenslijperij zullen bezoeken. Het programma omvat een rondleiding, demonstratie en een bezoek aan de tentoonstelling en de winkel. De terugreis gaat over Bernkastel Kues waar nog een pauze wordt ingelast.

3e dag: Een bezoek Trier de oudste stad van Duitsland, mag in het programma niet ontbreken. ‘Roma Secunda’, het tweede Rome, zo werd Trier door de Romeinen genoemd. Bij elke stap die men Trier zet is er de confrontatie met het verleden. Na aankomst heeft u volop tijd om op eigen gelegenheid de stad te verkennen.

4e dag: Vandaag maken we vanuit Alken een boottocht naar Cochem. Na aankomst kunt u op uw gemak in deze wellicht bekendste plaats aan de Moezel rondkijken. Maak een wandeling over de Moselpromenade, neem een kijkje in de burcht of zoek een gezellig terrasje op. Ook de terugreis naar Alken gaat weer per boot.

5e dag: Het ruim 60 km lange ‘Tal der Lorely’ is een van de mooiste en meest romantische stukken langs de Rijn. Het werd in 2002 opgenomen op de UNESCO lijst van Werelderfgoed. De route door het ‘dal’ begint bij het Deutsche Eck in Koblenz en voert tot de bekende Mäuseturm in Bingen. Maar liefst 29 burchten, kastelen en burchtruïnes getuigen op dit traject van een rijke geschiedenis. Onderweg wordt op diverse plaatsen een korte of langere pauze gehouden. In de loop van de middag zijn we weer terug in Alken.

6e dag: Na het ontbijt rijden we huiswaarts. Onderweg brengen we een bezoek aan het museum en documentatiecentrum ‘Regierungsbunker’ dat is ondergebracht in een tot voor korte geheim gehouden atoomvrije bunker nabij Ahrweiler. Na de rondleiding gaan we naar het stadje Ahrweiler waar u nog ruim de tijd krijgt om op eigen gelegenheid rond te kijken. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

We hebben kamers gereserveerd in het gezellige en familiair gerunde Hotel Burg-Café van de familie Kretzer. Alle kamers zijn voorzien van douche, toilet, televisie en föhn. Het hotel, gelegen aan de oever van de Moezel heeft verder een eigen ‘Konditorei’, lift, prima restaurant, terras en ‘Gewölbekeller’.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (uitgebreid ontbijtbuffet en 3-gangendiner)
• 1x koud en warm Winzerbuffet met livemuziek
• afscheidsdiner
• welkomstdrankje
• bezoek edelsteenslijperij
• boottocht Alken-Cochem v.v.
• ‘Kaffeegedeck’
• ’Weinprobe im Gewölbekeller’
• entree ‘Festung Ehrenbreitstein’
• entree ‘Regierungsbunker’
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk. Bij de 5-daagse reizen vervalt het programma van dag 5.

Toeslag: 
Eenpersoonskamer € 60,- voor de 5-daagse reizen en € 75,- voor de 6-daagse reis.

Foto's

Beoordelingen
Helaas, deze reis is niet meer beschikbaar.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!