Het speciale aan Hotel Rupertihof in Ainring is de ‘Musik & Unterhaltung’. De ‘Singende Wirtsleut’ Eva-Maria & Thomas Berger, zorgen niet alleen voor een goede verzorging van de inwendige mens, ze zorgen ook voor muziek en sfeer.

Eva-Maria Berger, ook bekend als ‘die Goldene Stimme aus Vorarlberg’ was bij vele tv-shows te gast en is alom bekend in het volksmuziekcircuit. Ook haar man Thomas Berger, ‘der Singende Wirt’ was meermaals op de televisie te bewonderen. Hun zoon, Hansi Berger, was in 2014 twee keer winnaar van het tv-programma ‘Immer wieder Sonntags’. Tijdens uw vakantie in Hotel Rupertihof bent u verzekerd van ‘Musik & Unterhaltung’.

Het Berchtesgadener Land, de parel van de Alpen in de zuidoostelijke punt van Beieren, vlakbij de Oostenrijkse festival- en Mozartstad Salzburg. Met zijn prachtige landschappen ingebed in de schilderachtige natuur rondom de wereldberoemde Königssee in het nationaal park Berchtesgaden heeft deze streek de vakantieganger veel te bieden. Het Berchtesgadener land strekt zich uit van de Königssee in het zuiden tot aan het oude cultuurlandschap van de Oberbayrischer 'Rupertiwinkel'. Bekende plaatsen zijn Bad Reichenhall, Laufen en uiteraard Berchtesgaden.

Luftkurort Ainring ligt in het noordoosten van het Berchtesgadener Land, vlakbij de grens met Oostenrijk en de stad Salzburg. De gemeente, met in totaal een kleine 10.000 inwoners, bestaat uit maar liefst 57 kleine dorpen en gehuchten, waarvan Ainring het grootste is. Vanwege de ligging is het dorpje een ideale uitvalsbasis voor het ontdekken van dit deel van Beieren maar ook van het aangrenzende deel van Oostenrijk en natuurlijk de stad Salzburg.

Reisprogramma

1e dag: Heenreis. Aankomst bij het hotel in de late namiddag.

2e dag: Via een mooie route langs ondermeer Inzell en Ruhpolding rijden we naar Reit im Winkl, waar een pauze wordt ingelast. Daarna gaat het verder via Schleching en Marquartstein naar de Chiemsee. Hier maken we een boottocht naar de Herreninsel, waar eventueel het Schloss Herrenchiemsee bezocht kan worden. In de loop van de middag keren we zoveel mogelijk via een andere route terug naar Ainring.

3e dag: Deze dag kan wel als een highlight worden gezien. Na een korte rit bereiken we Bad Reichenhall. Hier maken we een tocht met de Predigstuhlbahn, de oudste, in originele staat gebleven, kabinekabelbaan ter wereld. Deze kabelbaan werd op 1 juli 1928 in gebruik genomen en doet sindsdien dagelijks, geruisloos en zonder problemen dienst. Op een hoogte van ruim 1600 meter aangekomen kan een korte wandeling worden gemaakt en kan men genieten van een werkelijk uniek uitzicht op de omliggende bergen.

4e dag: Vandaag bezoeken we Salzburg. Deze vierde stad van Oostenrijk, dankt haar populariteit en internationale bekendheid vooral aan componist Wolfgang Amadeus Mozart. Salzburg is een stad van contrasten, van traditie en modern, van groot en klein, van eenvoudig en rijk. Het is een stad van creativiteit en muziek, stad van Mozart en ‘The Sound of Music’. Een gids zal ons de mooiste plekjes laten zien, waarna u nog volop tijd krijgt om op eigen gelegenheid rond te kijken.

5e dag: Vrije dag. U kunt uitrusten, een wandeling maken, gebruik maken van de faciliteiten van het hotel of het plaatsje Ainring wat nader verkennen. U kunt eventueel ook met het openbaar vervoer een tweede bezoek aan de stad Salzburg brengen.

6e dag: Na het ontbijt rijden we richting Berchtesgaden, naar de Obersalzberg. Hier bezoeken we eerst het informatiecentrum waar de geschiedenis van de Obersalzberg in combinatie met het 'Nationalsocialismus' en het '3. Reich' wordt belicht. Daarna gaan we met een speciaal daarvoor gefabriceerde touringcar over de 6 km lange, slechts 4 m brede Kehlsteinstraße, met z’n vele haarspeldbochten en 5 tunnels, 700 m omhoog naar de ingang van het Kehlsteinhaus, dat meer bekend is onder de naam Adelaarsnest van Hitler. Via een tunnel van ruim 120 m bereiken we de lift, die ons in korte tijd weer 124 m omhoog brengt tot in het Kehlsteinhaus. Na een korte rondleiding kunt u op uw gemak rondkijken en genieten van een magnifiek panorama. ’s Middags rijden we naar het stadje Berchtesgaden waar u in het sfeervolle centrum even op uw gemak kunt rondkijken. Indien de tijd het toelaat brengen we op de terugweg naar het hotel nog een bezoek aan de oudste Enzianstokerij van Duitsland.

7e dag: We rijden noordwaarts en via Tittmoning komen we na korte tijd aan in Burghausen, waar we de langste burcht van Europa (1043 m) zullen bezoeken. Vanaf de burcht heeft men een magnifiek uitzicht op de Altstadt van Burghausen. Aansluitend rijden we naar Marktl am Inn, de geboorteplaats van Paus Benedictus XVI. Na een korte pauze rijden we naar Altötting waar een gids ons eerst de prachtige Altstadt zal laten zien voordat u zelf op verkenning uit kunt gaan.

8e dag: Terugreis. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

Alle ruime kamers in het Hotel Rupertihof, van de familie Berger, zijn voorzien van douche of bad, wc en televisie. Het hotel heeft een lift, een uitstekend restaurant, ‘gemütlichen Stuben’, twee terrassen en een klein Wellnessbereich met binnenbad, sauna, stoombad en whirpool. Op 500 m. vanaf het hotel runt de familie Berger het 3000m² grote Wellness en Spa ‘Bergerbad’ met sauna’s, stoombad, infraroodcabines, buitensauna en buitenbaden, dat tegen betaling bezocht kan worden.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (uitgebreid ontbijtbuffet en 3-gangen-keuzemenu of Beiers specialiteitenbuffet)
• afscheidsdiner
• welkomstdrankje
• dagelijks muziek en vermaak
• boottocht Herrenchiemsee
• entree Informatiecentrum Obersalzberg
• rondleiding burcht Burghausen
• stadswandeling Altötting o.l.v.gids
• sightseeing Salzburg o.l.v. gids
• vrij gebruik van binnenbad en Wellnessbereich hotel
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag: 
• eenpersoonskamer € 84,- 
• tocht met de Predigstuhlbahn ca. € 20,- # 
• bezoek Kehlsteinhaus (adelaarsnest) incl. plaatselijke bus, lift en rondleiding ca. € 25,- # 

# bij boeking op te geven

Beoordelingen
Helaas, deze reis is niet meer beschikbaar.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!