Abtenau is een groter dorp in het Salzburgerland. Een dorp met een kerk, een oergezellig marktplein en typische boerderijen. Abtenau groeide langzaam en heeft daardoor zijn oorspronkelijke karakter kunnen bewaren. Ook, of misschien wel juist, in de wintermaanden is een winterse ‘wandelreis-excursie-reis’ naar deze streek zeer de moeite waard.

Ongeveer 45 km ten zuiden van Mozartstad Salzburg, ligt midden in het mooie Lammertal, Abtenau, een idyllisch vakantieplaatsje, waar het zowel zomer als winter goed toeven is. Ook voor een winterse wandelvakantie is Abtenau een ideaal uitgangspunt. De combinatie tussen wandelen door het besneeuwde Alpenlandschap en enkele onvergetelijk excursies, waaronder een bezoek aan Salzburg, maken deze reis tot een onvergetelijke belevenis.

Reisprogramma

1e dag: Heenreis. Aankomst Hotel Goldener Stern in Abtenau in de late namiddag.

2e dag: Na het ontbijt maken we een wandeling door Abtenau o.l.v. de hotelier. ’s Middags is een boeiende tocht met de paardenslee door het winterse landschap rond Abtenau gepland.

3e dag: Onder deskundige leiding maken we vandaag een unieke winterse wandeling. Het is een belevenis om in een winterse coulisse een bergwandeling te maken. Het schitterende landschap en de fantastische vergezichten zullen ongetwijfeld onuitwisbare indrukken bij u achterlaten. ’s Middags bent u uitgenodigd voor de ‘Kaffeeklatsch’.

4e dag: De speciale sneeuwschoenwandeling die op het programma staat is een aparte ervaring die u meegemaakt moet hebben om er over mee te kunnen praten. Liefhebbers kunnen deze dag eventueel ook deelnemen aan een gratis 2 uur durende basiscursus langlaufen.

5e dag: Vandaag brengen we een bezoek aan Salzburg. Deze vierde stad van Oostenrijk dankt haar populariteit en internationale bekendheid vooral aan componist Wolfgang Amadeus Mozart. Een gids zal u de mooiste plekjes laten zien, waarna u enige tijd op eigen gelegenheid kunt rondkijken. ’s Avonds na het diner kunt u deelnemen aan een sfeervolle fakkelwandeling.

6e dag: Ook deze dag staat er een langere winterse wandeling onder deskundige leiding op het programma. De route is uiteraard heel anders dan de wandeling die eerder deze reis is gemaakt. ’s Avonds apres-ski met ‘Orginal Abtenauer Musik’.

7e dag: Vandaag kunt u deelnemen aan de ‘Eisstockschies’ wedstrijd om de ‘Sternthaler’. Liefhebbers kunnen eventueel met de gondelbaan naar de Karkogelhütte vanwaar men een uniek uitzicht heeft op Abtenau en het Lammertal.

8e dag: Terugreis. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

Het viersterren Hotel Goldener Stern van de familie Wageneder, ligt aan het Marktplein in Abtenau. Alle kamers zijn voorzien van bad of douche, wc, telefoon en televisie. Het hotel heeft een lift (vrijwel alle kamers zijn per lift bereikbaar), prima restaurant , gezellige ‘Stube’, eigen Kaffee-Konditorei en een ‘Wellnesslandschaft’.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (uitgebreid ontbijtbuffet, keuzemenu met saladebuffet)
• afscheidsdiner
• welkomstdrankje
• ’Kaffeeklatsch’
• afscheidsavond bij kaarslicht
• muziekavond 
• 2x winterse wandeling o.l.v. gids
• sneeuwschoenwandeling o.l.v. gids (incl. huur sneeuwschoenen)
• fakkelwandeling
• winterse paardensleetocht
• ’Eisstockschiessen’
• vrij gebruik ‘Wellnesslandschaft’
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer en bootkosten, tenzij onder inbegrepen
aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag:
Eenpersoonskamer € 100,-

Beoordelingen

Vertrekdata Abtenau

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
02-03-2024 8 dagen €825,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!