Veilig op weg in tijden van Corona!

Veilig op weg in tijden van Corona!

Ondanks de beperkende maatregelen vanwege het Coronavirus is het vervoer per touringcar in Nederland gewoon nog mogelijk. Touringcarvervoer is besloten vervoer. Door het besloten karakter kunnen wij van te voren risico's verkleinen door vooraf vast te stellen dat er geen gezondheidsklachten zijn bij de leden van de te vervoeren groep.

In samenwerking met brancheorganisatie Busvervoer Nederland volgen wij de richtlijnen van het kabinet en RIVM.
Graag geven wij informatie over deze richtlijnen.

* Gebruik van mondkapjes:
Net als in het openbaar vervoer is het ook in de touringcar verplicht om tijdens de gehele rit een (niet-medisch) mondkapje te dragen. Kinderen t/m 12 jaar hoeven geen mondkapje te dragen. Kinderen, docenten en eventuele begeleiders dienen wel zoveel mogelijk afstand te bewaren.

* Maximale capaciteit:
Nagenoeg de gehele bus capaciteit kan benut worden. Voor de veiligheid van onze chauffeurs zijn de reisleidersstoel en de eerste rij achter de chauffeur niet beschikbaar.

* In- en uitstappen & bagage:
Bij het in- en uitstappen mag alleen de achterdeur gebruikt worden. Geef hierbij de andere passagiers minstens 1,5 meter ruimte. Wanneer er bagage mee gaat, moet dit door de passagiers zelf ingeladen worden. Indien dit fysiek niet mogelijk is, zal de chauffeur uiteraard helpen. Hierbij moet 1,5 meter afstand van elkaar gehouden worden.

* Hygiëne in de bus:

Onze touringcars worden na iedere rit grondig gereinigd. Ook is er desinfecterende handgel aanwezig.

* Gezondheidsverklaring:
Vooraf vragen wij u te verklaren dat niemand in de groep klachten heeft die kunnen passen bij het coronavirus. Een blanco verklaring is te vinden op onze website en kan vooraf digitaal aangeleverd worden. De chauffeur heeft deze eventueel ook beschikbaar in de bus. Verder dient u te zorgen voor een passagierslijst.

* Ventilatie in de touringcar:
Ventilatiesystemen zorgen voor een verticale gerichte luchtstroom langs de passagiers. De lucht wordt iedere 30 á 60 seconden ververst en daarmee is de verversingsgraad hoger dan in een vliegtuig. Op deze manier doen we er alles aan om de gezondheid van onze passagiers en medewerkers zoveel als mogelijk is te waarborgen.


Terug naar nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!