Nonke Buusjke is een openlucht museum, in de volksmond ook wel museumdorp genoemd. Hier kun je bekijken hoe het leven en werken er uit zag rond 1900. Alle gebouwen zijn volledig ingericht met authentieke meubels en gebruiksvoorwerpen die op het Limburgse platteland werden gebruikt. Nonke Buusjke ligt aan de rand van de Schinveldse bossen en ademt de rust en stilte uit die hoort bij de omgeving.

We rijden rechtstreeks naar Schinveld waar we vanuit Bistro Biej de Tant op de Brenkberg, vertrekken we met de huifkar voor een prachtige tocht door de Schinveldse bossen. Gestopt wordt er bij het “Nonke Buusjke”. Dit is het bekende museumdorpje aan de rand van de Schinveldse Bossen. Een historisch kleinood dat uniek is voor Nederland. Nonke Buusjke is een verzameling Zuid-Limburgse vakwerkhuizen en werkplaatsen uit het begin van de vorige eeuw. Aan gekomen in het Nonke Buusjke wacht er een traditioneel zelf gebakken stukje vla met een kopje koffie. Na genoten te hebben van de sfeer van weleer staat de huifkar met paarden* op jullie te wachten en er wordt een mooie tocht gemaakt door de Schinveldse bossen, de huifkar brengt jullie terug naar Biej de Tant, waar een heerlijk Limburgs buffet op u wacht. Gestart wordt er met een traditionele rundvleessoep (omasoep), Koude schotel uit eigen keuken, Balkenbrij, Braadworst, Sneetje zure zult, Sneetje schink, Speklapje, Limburgse stinkkaas, Gebakken appel, Gebakken ui, Zeem(stroop), mosterd en diverse broodsoorten.

*Huifkar met paarden is voor max. 15 personen, bij meer personen rijdt er een tractor met één of twee huifkarren mee, halverwege kan er eventueel gewisseld worden. Max. 60 personen totaal.

Inclusief: huifkartocht vv, entree Nonke Buusjke, koffie met vlaai, limburgs buffet zoals hierboven beschreven

Vertrektijd: circa 12.30 uur Thuiskomst: circa 20.00 uur

Foto's

Beoordelingen

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!