Bruinkoolmijnen/groeves zijn vooral bekend uit Duitsland en de voormalige Oostbloklanden Polen en Tsjechië. Bruinkool in Europa wordt voornamelijk gewonnen uit de Ville Formatie uit het Mioceen (Tertiair) en is 10 tot 20 miljoen jaar oud. Bruinkool is een tussenfase tussen turf en steenkool. Het winnen van de bruinkool in moderne bruinkoolmijnen gaat met enorme machines. Deze machines zijn de grootste rijdende voertuigen ter wereld.

We rijden rechtstreeks naar Bergheim waar we om 13.30 uur bij Brasserie Schloss Paffendorf worden ontvangen met koffie en gebak.
Om 14.00 uur worden we verwacht bij Schloss Paffendorf waar een gids u zal ontvangen en de komende 3 uur zal begeleiden. U bezoekt eerst het Bezoekerscentrum. U krijgt de geschiedenis van het winnen van bruinkool in dit gebied te zien. Rond 15.30 uur stappen we in de touringcar voor een 1,5 uur durende rondrit o.l.v. de gids. De route voert o.a. naar het uitzichtpunt Hambach, van waaruit u de grote machines aan het werk ziet, maar ook door verlaten dorpen die hebben moeten wijken voor de bruinkoolwinning en nieuwe woongebieden die hiervoor in de plaats zijn gekomen. Om 17.00 uur keren we terug naar Schloss Paffendorf waar we de gids afzetten. Daarna rijden we terug naar Nederland waar we deze middag afsluiten met een heerlijk diner.

Inclusief: koffie met gebak, bezoekerscentrum Schloss Paffendorf, gids, rondrit olv gids, diner

Vertrektijd: circa 12.30 uur Thuiskomst: circa 20.30 uur

*Deze dagtocht is uit te breiden tot een hele dagtocht, bijv. met een bezoek aan de stad Aken.

Foto's

Beoordelingen

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!