Het Land van Herve …dat is de streek in het hart van de Euregio Maas-Rijn en van de driehoek Aken-Luik-Maastricht. Met landschappen die we toch wel uitzonderlijk mogen noemen. Het Land van Herve is immers befaamd voor zijn wallenlandschappen, weiden en aanplantingen met fruitbomen afgezet met hagen, ze vormen het aantrekkelijke decor van een frisgroene streek met zachte heuvels en valleien. Het Land van Herve biedt verschillende heerlijke streekspecialiteiten zoals Hervekaas, mousserende cider, peren-en appelstroop.

We beginnen deze dag met een kopje koffie en een stuk Limburgse vlaai. In de ochtend bezoeken we glasblazerij Cardinale in Vaals. Tijdens de demonstratie zal Gerardo u verschillende facetten van het glasblazen stap voor stap laten zien. Van een stuk kristal wordt plotseling een gigantische kristallen schaal tevoorschijn getoverd, of misschien wel een trotse zwaan? In het museum kunt u oude, nostalgische glazen voorwerpen en gebruiksartikelen aanschouwen uit de oudheid. Dan is het tijd voor de koffietafel die we bij restaurant de Wilhelminatoren gebruiken. ‘s Middags stappen we in de touringcar en rijden we naar het Land van Herve. Er zal een ervaren gids mee gaan die u onderweg veel kan vertellen over deze bijzondere streek. In het oude station “Espace des Saveurs et Découvertes” (de ruimte van de Lekkere Smaken) maakt u een virtuele reis door een schitterend wallenlandschap. Zet u aan tafel die Jean de Herve voor u klaar heeft gezet en volg hem in een reis door de dorpen, op zoek naar streekproducten en onvermoed erfgoed. Smaken en tradities….in het Land van Herve mag u proeven!

We sluiten de dag af met een heerlijk 3-gangen diner.

Inclusief: koffie en vlaai, bezoek glasblazerij, koffietafel, gids voor rondrit, entree + proeverij “Espace des Saveurs”, diner.

 

Vertrektijd: circa 08.30 uur Thuiskomst: circa 20.30 uur

 

Foto's

Beoordelingen

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!