We rijden vanochtend rechtstreeks naar Terwolde, waar we bij Brasserie Kriebelz hartelijk worden ontvangen met koffie en gebak. Aansluitend maken we een prachtige rondrit door de IJsselvallei, een minder bekend deel van Nederland. De IJssel wordt vaak bestempeld als ‘de mooiste rivier van Nederland’.

De Paardentram is helaas niet meer te reserveren. Zij staan namelijk op de rand van faillissement. Als alternatief kunnen wij een rondvaart langs de skyline van Deventer aanbieden.

Het is een gebied dat vanuit armoede is opgebouwd en door de eeuwen heen is gegroeid tot een welvarende streek. Het lijkt alsof hier bergen geld zijn verdiend in het verleden, te zien aan de woonhuizen bij de boerderijen, die net villa’s lijken. U geniet van fraaie (ver)gezichten op de IJssel, de lommerrijke omgeving van de polder en de aanliggende steden en landgoederen. Tussen de middag komen we terug bij Brasserie Kriebelz voor een heerlijke koffietafel.

's Middags gaan we naar Deventer waar we een prachtige boottocht maken langs de skyline van Deventer aan de ene kant en de uitgestrekte uiterwaarden aan de andere kant van de rivier. Onderweg hoort u het stemgeluid van stadshistoricus Henk van Baalen. Aan de hand van zijn boeiende verhalen krijgt u een goed beeld van de rijke historie van de stad en de belangrijke rol die de Ijssel daarin heeft gespeeld. Ook is er nog even vrije tijd in de stad.

De dag sluiten we af met het beste busdiner van Nederland! Dekselse Pannetjes bij Brasserie Kriebelz. U krijgt drie hoofdgerechten naar keuze geserveerd in kleine Dekselse Pannetjes, als bijgerechten worden twee soorten aardappelen, twee warme groenten, een salade en compote van het seizoen geserveerd.

Een “deksels” dessert mag natuurlijk niet ontbreken!

Inclusief: koffie met gebak, rondrit olv gids, koffietafel, rondvaart, diner Dekselse Pannetjes, dessert

Vertrektijd: circa 08.15 uur   Thuiskomst: circa 21.00 uur

Foto's

Beoordelingen

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!