Tongeren is het grootst aaneengesloten archeologisch complex van de Lage Landen. Overal vind je nog sporen van de Romeinen. Romeinse stadswallen en middeleeuwse torens tot een imposante gotische basiliek en bekoorlijk begijnhof. Kastelenlandschap Haspengouw, nergens in België vind je zoveel kastelen zo dicht bij elkaar. De kastelen van Heks, Genoelselderen, Château de la Motte en landcommanderij Alden Biesen om er maar enkele te noemen.

We rijden rechtstreeks naar Tongeren, de oudste stad van België. We beginnen met koffie en taart, waarna we het Gallo Romeins Museum bezoeken. Laat u meeslepen door het verre verleden. Ontdek het veelzijdige verhaal van de mens in de regio Limburg van de prehistorie tot het einde van de Romeinse tijd. Nadat we een heerlijke broodmaaltijd hebben genuttigd stappen we in de touringcar. We maken onder leiding van een deskundige gids een prachtige rondrit door Haspengouw. Onderweg stoppen we voor een bezoek aan een waterkerskwekerij.# Hier worden we verwelkomd met een glaasje Cress bier. Aan het einde van de middag beginnen we aan de terugreis, die we zullen onderbreken voor een heerlijk diner.

#Een bezoek aan een fruitbedrijf is helaas niet meer mogelijk. 

Inclusief: koffie met taart, entree Gallo Romeins Museum, broodmaaltijd, rondrit, rondleiding waterkerskwekerij, glaasje Cress bier, diner

Vertrektijd: circa 08.30 uur Thuiskomst: circa 20.30 uur

Foto's

Beoordelingen

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!