* Vanwege verbouwingswerkzaamheden is Paleis het Loo gesloten tot 2020. Hiervoor in de plaats bezoeken we Museum Hagedoorns Plaatse.

Streekmuseum Hagedoorns Plaatse...hier heb je het gevoel alsof de boerenfamilie “even” is weggelopen..... Hagedoorns Plaatse is een bijzonder museum. Het museum is ondergebracht in een prachtige boerderij uit 1715, maar toont nu het boerenleven op de Veluwe van rond 1900. Voor veel seniorengroepen is dit echt een feest van herkenning!

Het hele museum is goed toegankelijk voor rolstoelers!

In 2018 is er tevens een tijdelijke tentoonstelling van Rien Poortvliet
met als thema "Wild op de Veluwe".

We rijden rechtstreeks naar Epe waar we bij Museum Hagedoorns Plaatse worden ontvangen met een kopje kopje en een heerlijke plak krentenwegge. Aansluitend volgt er een rondleiding. Tijdens de rondleiding door de boerderij en over het erf vertellen de gidsen (in klederdracht) over het leven op een Veluwse boerderij aan het begin van de vorige eeuw. Na de koffietafel, die we in het plaatsje Heerde gebruiken, stappen we in de touringcar voor een bijzondere rondrit, de zogenaamde Wilhelminaronde. Koninklijk Apeldoorn, Paleis het Loo en zijn historie, zij worden uitgebreid belicht tijdens deze mooie rondrit. De gids vertelt u boeiende verhalen over de vroegere bewoners van het Loo. De aandacht bij deze tocht gaat eveneens uit naar de vele monumenten en parken in Apeldoorn. We rijden terug via een stukje van het Kroondomein, het grootste aaneengesloten landgoed in Nederland. Aan het einde van de rondrit is er nog gelegenheid voor een consumptie te nuttigen (voor eigen rekening). De bijzondere dag sluiten we af met een heerlijk diner.

Inclusief: koffie met krentenwegge, entree en rondleiding Hagedoorns Plaatse, koffietafel, gids voor rondrit, diner

Vertrektijd: circa 08.00 uur Thuiskomst: circa 20.30 uur

Kleine foto: E. Boeijinga

Foto's

Beoordelingen

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!