Deze dagtocht brengt u naar pittoreske dorpskernen van de Kempen, langs kerken en kapellen, die allemaal iets vertellen over heiligen, bedevaartsplaatsen en herdenkingen van de mens en zijn geloof.
We worden ’s morgens hartelijk ontvangen in Museum de Acht Zaligheden in Eersel met koffie en vlaai. Daarna krijgt u een dvd te zien over de Kempen met een kort overzicht van wat u in het museum kunt zien. Dan kunt u op eigen gelegenheid het museum en de museumtuin bezichtigen. Het museum laat u kennis maken met het wonen, werken en leven van de Kempische mens in de periode van 1850-1950. Vervolgens stappen we in de touringcar voor de Kerken-en Kapellekesroute. Een gids zal de route begeleiden en onderweg wordt de rit onderbroken voor een goed verzorgde koffietafel en een rondleiding in de prachtig gerestaureerde St. Lambertuskerk in Vessem. Vooral het interieur van de kerk met zijn talloze originele schilderingen van Joseph Lommen is uniek voor Nederland. Aan het einde van de rondrit is er nog enige vrije tijd op het historische marktplein van Eersel. De terugreis onderbreken we voor een prima diner.

Inclusief: koffie met vlaai, bezoek Museum de Acht Zaligheden, koffietafel, gids voor rondrit, bezoek kerk in Vessem, diner

Vertrektijd: circa 08.00 uur Thuiskomst: circa 20.00 uur

Alle faciliteiten voor rolstoelgebruikers zijn in het museum aanwezig.

Beoordelingen

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!