17. Heerlijkheid Mariënwaerdt & Wijngaard De Kleine Heerlijkheid

De Heerlijkheid Mariënwaerdt is een landgoed van 900 hectare in de Betuwe, in de kom van het riviertje de Linge. Het landgoed bestaat uit het 18e eeuwse landhuis, monumentale boerderijen en uitgestrekte landerijen.

Na ontvangst met koffie en gebak, volgt er een rondleiding waarbij een deel van het Grote Huis, de linnenkamer, de oude Refter, maar ook de mooie moestuin en de gedenksteen van de voorlaatste Abt van de Abdij Mariënwaerdt bezocht worden. Ten slotte kunt u ook nog een bezoek brengen aan de Landgoedwinkel.

De lunch gebruiken we bij Moeke Mooren in het mooie Appeltern.
Aansluitend brengen we een bezoek aan wijngaard ‘De Kleine Heerlijkheid’ in Horssen.
Deze voormalige varkenshouderij heeft in 1996 een wijngaard aangeplant. Inmiddels staan er duizenden witte en blauwe druivenranken. Sinds er verschillende nieuwe druivenrassen verschenen zijn, is het mogelijk om in Nederland uitstekende wijnen te produceren. De eigenaren vertellen graag alles over hun product en de wijnbouw in ons land. Bezoekers mogen ook van de druivenjam, druivensap en wijnmosterd proeven. De Kleine Heerlijkheid teelt ook slakken, oftewel escargots. Leer alles over het liefdesleven van de slak. Na afloop kunnen bezoekers terecht in de winkel van De Kleine Heerlijkheid waar verschillende lekkernijen te koop zijn.

Aan het einde van de middag keren we huiswaarts, maar niet voordat we op de terugweg een heerlijk diner hebben gebruikt.

Inclusief: koffie met gebak, gids voor rondleiding & bezoek Landgoedwinkel, koffietafel, bezoek wijngaard, diner

Beoordelingen

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!