Net over de Belgische grens, vlakbij Maastricht, vindt u de Blegny-Mijn, één van de vier authentieke koolmijnen van Europa waar de ondergrondse galerijen nog toegankelijk zijn voor bezoekers. Gelegen op -30 en -60 meter geven ze de mogelijkheid het volledige extractie proces te ontdekken. In juli 2012 werd de Blegny-Mijn opgenomen op de lijst van UNESCO werelderfgoed.
We onderbreken de reis naar Blegny voor een kopje koffie met gebak. Het bezoek aan de steenkolenmijn begint met een videovoorstelling die de 300 miljoen jaren lange onvoorstelbare geschiedenis van de ‘zwarte steen’ vertelt. Daarna daalt u samen met een gids in een liftkooi af naar de ondergrondse wereld. Hier volgt een voorstelling over het gebruik van de machines en de ondergrondse uitrustingen. Ook het dagelijks leven van de ‘koempels’, hun vreugde, zorgen, angsten en werkomstandigheden komen uitgebreid aan bod. Na de lunch brengen we een bezoek aan het Mijnmuseum en maken we met het toeristentreintje een rondrit door het prachtige landschap van de Benedenmaas. De dag wordt afgesloten met een diner.

Inclusief: koffie met gebak, entree en bezoek steenkolenmijn, streekkoffietafel, entree en rondleiding Mijnmuseum, rit met toeristisch treintje, diner

Vertrektijd: circa 08.30 uur Thuiskomst: circa 21.00 uur

Foto's

Beoordelingen

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!