De Zuid-Nederlandse Kantfabriek bestaat al sinds 1928 en is decennia lang een van de belangrijkste industrieën in Horst. Hier werd vroeger al prachtig kant gemaakt en er wordt vandaag de dag nog steeds kant gemaakt, dat in hun winkel te koop wordt aangeboden. Het museum is gevestigd in het originele fabrieksgebouw dat samen met haar machines werd uitgeroepen tot officieel rijksmonument. Vrouwen vinden dit museum leuk vanwege het prachtige kant, mannen vinden de nog werkende ingenieuze techniek van de machines weer reuze interessant.

We worden eerst ontvangen met een kopje koffie of thee met vlaai waarna er een uitgebreide rondleiding door het museum volgt. Na afloop van de rondleiding is er nog even tijd om zelf rond te kijken. In de museumshop heeft u de mogelijkheid om een aandenken mee naar huis te nemen om de herinnering levend te houden. We sluiten de middag af met een heerlijk diner.

Deze middagtocht is uit te breiden tot een hele dagtocht. Combinatiemogelijkheden zijn bijvoorbeeld: rondrit door de Peel, bezoek rozendorp Lottum, boottocht over de Maas.

Inclusief: koffie met vlaai, entree, rondleiding, diner

Vertrektijd: circa 13.00 uur Thuiskomst: circa 19.30 uur

Foto's

Beoordelingen

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!