Na tien jaar verbouwen, restaureren en renoveren heeft het Rijksmuseum in april 2013 haar deuren weer geopend! Voor het eerst in de geschiedenis onderging het museum een totale transformatie van zowel het gebouw, als de presentatie van de collectie.

De wereldberoemde collectie van het Rijksmuseum wordt op een geheel nieuwe wijze gepresenteerd. Voor het eerst kunnen bezoekers een reis door de tijd maken en zo een gevoel voor schoonheid en een besef van de tijd ervaren. In 80 zalen vertellen 8.000 objecten het verhaal van 800 jaar Nederlandse kunst en geschiedenis.

Op weg naar Amsterdam lassen we een koffiepauze in. Aankomst in Amsterdam om circa 11.00 uur. Hier heeft u de hele dag de tijd om het Rijksmuseum te bezichtigen. Voor wie eerder is uitgekeken kan op eigen gelegenheid een wandeling maken door het nabijgelegen Vondelpark, shoppen in de PC Hoofdstraat of een terrasje pikken op het Leidseplein. Om circa 16.30 uur vertrekken we vanuit Amsterdam en zullen we de dag afsluiten met een heerlijk diner.


Inclusief: koffie met gebak, entree Rijksmuseum, diner

Vertrektijd: circa 08.00 uur Thuiskomst: 21.00 uur

Foto's

Beoordelingen

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!