04. Land van Strijen & Watersnoodroute

Het Land van Strijen is een bijzonder gebied net boven Moerdijk, met kleine dorpjes en een bewogen geschiedenis.
We worden in Strijen ontvangen met koffie en iets lekkers. Aansluitend bezoeken we het Smederijmuseum en de Sint-Lambertuskerk.

Het benedenhuis van de smid is ingericht in de stijl van de veertiger jaren van de vorige eeuw en in de keuken is het voor veel bezoekers thuiskomen. Boven de smederij is een expositieruimte waar met enige regelmaat de tentoonstelling wordt gewisseld. Uiteraard ziet u de smid aan het werk!
Eén van de oudste plekjes van de gemeente Strijen is ongetwijfeld de Sint-Lambertuskerk. De kerk heeft 18 schitterend gebrandschilderde ramen, waarop onder meer de geschiedenis van het dorp is afgebeeld. Bij binnenkomst wordt u verwelkomd door de kerkgids, de organist zorgt voor orgelklanken.

Na dit leuke ochtendprogramma is het tijd voor een heerlijke lunch, alles op loopafstand en rolstoel vriendelijk!

Na de lunch maken we samen met een deskundige gids van de oudheidkundige vereniging een bijzondere rondrit langs de Watersnoodroute van 1953. Een boeiende excursie langs prachtige vergezichten, natuurgebieden, het traject van de hogesnelheidstrein, de tragische watersnoodramp plaatsen en het Hollandsch Diep.

Na terugkomst in Strijen kunt u nog een drankje gebruiken of een rondwandeling door de historische dorpskern maken. De terugweg naar huis onderbreken we voor een prima diner.

Inclusief: koffie met gebak, bezoek Smederijmuseum, bezoek Sint-Lambertuskerk, koffietafel met kroket, gids voor rondrit, diner

Beoordelingen

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!