Canisius Stroopfabriek in Schinnen: sinds het inblikken van de eerste stroop in 1903, meer dan honderd jaar geleden, is het maken ervan een ware cultuur. Een traditie die onze Bourgondische Limburgers eigen is. Die rijkdom aan ‘boeren’-traditie hebben we te danken aan fruithandelaar Jean Canisius.

Abdij Rolduc in Kerkrade behoort tot de belangrijkste religieuze monumenten van Nederland. Rolduc is het grootste abdijcomplex in de Benelux en staat op de UNESCO-lijst van 100 belangrijkste monumenten van ons land.

’s Morgens rijden we rechtstreeks naar Schinnen, waar we bij Canisius Stroopfabriek worden ontvangen met koffie en vlaai. Daarna krijgt u een kijkje achter de schermen van de stroopfabriek en krijgt u alles te horen over het product stroop en hoe het gemaakt wordt. Als herinnering krijgt u een strooppakket. Hierna vervolgen we onze route verder richting het zuiden voor de lunch. ’s Middags staat een bezoek aan Abdij Rolduc op het programma. U krijgt een 1,5 uur durende rondleiding door het ruim 900 jaar oude kloostercomplex. Via een mooie route door Zuid- Limburg rijden we langzaam weer noordwaarts. In een restaurant in Midden-Limburg sluiten we deze middag af met een prima diner.


Inclusief: koffie met vlaai, strooppakket, rondleiding Canisius, koffietafel, rondleiding Abdij Rolduc, diner

Vertrektijd: circa 08.30 uur Thuiskomst: circa 20.30 uur

Niet geschikt voor minder validen (trappen lopen)

Foto's

Beoordelingen

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!