Met onderbreking voor een kopje koffie met gebak rijden we naar Ossenzijl, naar een uniek stukje Nederland. Nationaal Park de Weerribben vormt het belangrijkste laagveenmoerasgebied van Noordwest-Europa.

Het uitzicht, de lichtinval in het water, de kleuren, de rust... dat maakt elk plekje in het Nationaal Park uniek. We zullen de Weerribben per boot gaan verkennen. Tijdens deze rondvaart wordt u geïnformeerd over het ontstaan van dit gebied. De schipper vertelt dit op zeer interessante en humoristische wijze, die u zeker zal bevallen. Dit alles onder het genot van een lekker kopje koffie of thee. Van half juni tot eind augustus ziet u tijdens de tocht duizenden waterlelies in bloei! Ook kunt u nog even rondkijken in Buitencentrum De Weerribben. De lunch gebruiken we bij restaurant De Kluft in Ossenzijl.

's Middags bezoeken we de Orchideeën Hoeve, al voor het zevende jaar op rij door de ANWB uitgeroepen tot "Het leukste uitje van Flevoland". Onder het dak van de Orchideeën Hoeve bloeien duizenden orchideeën en fladderen er prachtige vlinders en papegaaien rond. Via een wandelpad ontdek je de verschillende tuinen waarmee je van werelddeel naar werelddeel reist. Met een temperatuur van 21°C is het aangenaam warm in de Orchideeën Hoeve. Alsof je in een oerwoud loopt! Hoogtepunt is de Zwevende Bloementuin: een betoverende tuin in de stijl van de Japanse Kersenbloesemtijd. Op de terugreis besluiten we deze bijzondere dag met een heerlijk diner.

Inbegrepen

  • Koffie met gebak
  • Rondvaart
  • Lunch
  • Entree Orchideeën Hoeve
  • Diner

Foto's

Beoordelingen

Vertrekdata Nationaal Park De Weerribben & Orchideeën Hoeve

Vertrekdata Prijs  
23-08-2018 €79,00 Direct boeken
11-09-2018 €79,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!