De kerstmarkt in Dortmund wordt vaak omschreven als de grootste in Duitsland. Er zijn meer dan 300 kraampjes en heel veel ambachten te bewonderen. Daarnaast is er ook een breed aanbod aan eten en drinken.

De kerstmarkt Dortmund wordt elk jaar opgebouwd rond het historische centrum van Dortmund. Een goed startpunt is de Hanzaplatz. Hier is de grootste kerstboom ter wereld (48 meter hoog, 48.000 lampjes en 4 meter hoge engel als piek) het ideale startpunt voor jouw kerstmarktbezoek.

Of je nu komt voor de mooiste kerstcadeaus, bijzondere elementen voor jouw eigen kerstboom of een uniek cadeau voor jezelf, het is moeilijk om niet te slagen bij een van de 300 kramen van deze enorme kerstmarkt. Natuurlijk zijn de kraampjes voorzien van knusse kerstverlichting en hoor je een veelheid van kerstmuziek. Je vindt er handgemaakte kunst, bijzonder speelgoed, kerstversiering en veel meer verrassingen. Al het kijken, shoppen en genieten maakt natuurlijk hongerig en dorstig…
Gelukkig zijn er genoeg kraampjes met de lekkerste kersttraktaties. Geniet van een culinaire kerst met traditionele braadworst of gegrilde Westfaalse ham. Ook de zoetekauw kan van een zoete kerst genieten met een heerlijk portie geroosterde amandelen, crêpes en lokaal kerstgebak. De traditionele Glühwein in bekers met jaarlijks verschillend motief mag natuurlijk niet ontbreken. 

Aankomst Dortmund: circa 11:30 uur
Aanvang terugreis: 18:00 uur

Foto's: Thomas Winkler, Lünen

Inbegrepen

  • Busreis

Foto's

Beoordelingen

Vertrekdata Kerstwinkeldagtocht Dortmund

Vertrekdata Prijs  
29-11-2019 €30,00 Direct boeken
10-12-2019 €30,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!